Av. Rüstem Kadri Septioğlu, Adaylık Başvurusunu Yaptı

Av. Rüstem Kadri Septioğlu AK Parti'den aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Av. Rüstem Kadri Septioğlu, Adaylık Başvurusunu Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Av. Rüstem Septioğlu Ak Parti'den 2023 seçimleri için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Septioğlu, AK Parti İl Binasına başvurusunu Elazığ Ak Parti İl Başkanlığında gerçekleştirdi.

Resmi müracaat sonrası açıklamalardan bulunan Av. Rüstem Septioğlu, şunları kaydetti:

"Bugün yeni bir ay doğacak, yeni bir hilal hem de mübarek Ramazan Bayraramıyla birlikte inşallah bu kutlu yolculuğumuzda da bu rahmet ve bereket üzerimizde olarak gerek ülkemize gerek ilimize gerekse de milletimize hizmet etme imkanı bulacağız. Biz 2023 yılında yapılacak bu seçim için halkımızın bize gösterdiği teveccüh ve destek ile hizmet edebilme inancımızla bugün Ak Parti'den aday adaylığı başvurumuzu gerçekleştirdik. Gerek partili arkadaşların gerekse aziz halkımızla beraber inşallah ülke hizmetinde partimizin hizmetinde kullanarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile beraber cumhuriyetimizin 2. yüzyılıda başarılar dolu yıllar geçirmek geçrimek nasip olur. İnşallah partimizin ve hükümetimizin mevcut başarılarını daha güzel bir şekilde ilimize yansıtma imkanı buluruz. Ben içinizden biriyim. İlimizde avukatlık mesleğini yerine getiren bir hemşehriniz olarak karşınızdayım. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde şehrimize hizmet etmeye çalıştık. Elazığ'da yaşıyorum. Elazığ'ın sorunlarını ve çözümlerini hep birlikte yaşayarak gördüğümüz için inşallah hep birlikte başaracağız ve nice güzel günlere taşıyacağız." 

Av. Rüstem Kadri SEPTİOĞLU - Özgeçmiş
 
1965 yılında Elazığ'ın Palu ilçesinde doğan Av. Rüstem Kadri SEPTİOĞLU, 1989 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1990 yılından başlayarak 10 yıl Adana Barosuna , 1999 yılından itibaren Elazığ Barosuna bağlı olarak yaklaşık 33 yıldır avukatlık yapmaktadır. 
Elazığ Barosunda, yönetim kurulu üyeliği , genel sekreterlik, Türkiye Barolar Birliği üst kurul delegeliği görevlerini yapan SEPTİOĞLU, 2006 -2011 tarihler arası 3 dönem Elazığ Barosu Başkanlığı görevini yürüttü. 2011-2021 tarihleri arası Türkiye Barolar Birliği Eğitim Kurulu Üyeliği görevini yapan SEPTİOĞLU, Türkiye nin yaklaşık 70 ilinde avukat ve stajyerlere 200 den fazla meslek içi eğitimi semineri verdi.
Aynı zamanda Fırat Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı bölümü mezunu olan SEPTİOĞLU’nun çeşitli dergilerde yayınlanmış makale ve şiirleri vardır.

F. Ü. Tarih Bölümünde İlkçağ Hukuku alanında yüksek lisans yapan SEPTİOĞLU’nun Sümer Hukukunda Kadın Hakları adlı çalışması vardır. İngilizce ve Almanca bilmektedir. 

2021 yılından beri İki yıldır Elazığ Kent  Konseyi Başkanı ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim kurulu Üyesi olan SEPTİOĞLU, aynı zamanda Türkiye Barolar Birliği Üst Kurul Delegesidir.Rüstem Kadri SEPTİOĞLU,evli olup beş çocuk babasıdır.