Ateş: 'Esnafımız En Kötü Günlerini Yaşıyor'

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş, ilçe ve belde ziyaretleriyle birlikte mahalle ve esnaf ziyaretlerini de aralıksız sürdürüyor.

Ateş: 'Esnafımız En Kötü Günlerini Yaşıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Karakoçan, Kovancılar, Palu, Maden ve Sivrice ilçelerini ziyaret ederek teşkilat toplantısı ve esnaf ziyaretleri yapan Başkan Ateş, Vali Fahri Bey Caddesi esnaflarını ziyaret etti.

Esnafların sorunlarını dinleyen Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş, yaşanan ekonomik sıkıntıların sabit gelirliler kadar esnaflarımızı da olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Ziyaret esnasında günü siftahsız kapatan esnafları dinlediklerini ifade eden Başkan Ateş, “İlimizde 2020 yılı depremi ve ardından yaşanan pandemi sürecinin en çok mağdur ettikleri kesimlerin başında esnaflarımız geliyor. Birçok esnaflarımızın çek ve senetleri protesto edilmiş, alınan kredilerin geri ödemesi yapılamadığı için icralık duruma düşülmüş. Hükümetin esnaflarımıza verdiği destekler soruna kalıcı çözüm getirmek yerine palyatif çözüm getirmiş. Yeniden Refah Partisi olarak esnaflarımızın yaşadıkları bu problemlerin çözülmesi amacıyla ciddi hazırlıklarımız var. İnşallah bu projeleri hayata geçirerek ülkemizin ve şehrimizin ekonomisini ayakta tutan esnaflarımızı daha iyi şatlara ulaştırtacağız” dedi.

Vatandaşın alım gücünün azalması ve enflasyonun yüksek olması dolayısıyla halkın açlık sınırındaki ücretle yaşamaya çalıştığına dikkat çeken Başkan Ateş, bunun sonucu olarak da esnaflarımızın mağdur olduğuna dikkat çekti.

Başkan Ateş’e problemlerini aktaran esnaflarımız ise şartlarının her gün daha kötüye gittiğini, bugün sattıklarım ürünü sattıkları fiyattan alamadıklarını dolayısıyla başta BAĞ-KUR olmak üzere vergi diğer primleri ödeyemediklerini dile getirdiler.

Ateş: 'Esnafımız En Kötü Günlerini Yaşıyor'