AT FAVA BEKLE!..

AT FAVA BEKLE!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Ben bir şey söylüyorum ve aha şuraya yazıyorum, bekleyin göreceksiniz ne kadar haklı olduğumu” anlamında sıklıkla kullanılan bir söz dizisi başlıktaki kelimeler.

Sosyal medya hesabında bir kehaneti paylaşıyor sonra da favorilerine ekleyerek müneccimlik iddiasında bulunuyor. Kimler mi?

Ulusal haber sitelerinde yer alan 143. Filo Komutanlığı’nda teğmen olarak görev yapan Suat Fatih Karadağ, 19 Haziran 2016 tarihinde saat 01.10’da bir arkadaşına şu tweeti atıyor: “15 Temmuz 2016 Cuma Türkiye’de askeri darbe.. At fava bekle.. İstihbaratım sağlam”

15 Temmuz darbesini yazıp favorisine ekleyen teğmenden sonra bu yöntem sıklıkla kullanılmaya başlandı.

Siyasette İYİ Parti’nin ardından bir darbe iması da Millet İttifakı’nın büyük ortağı CHP’den gelmiş oldu.

Millet İttifakı ortaklarından darbe iması kokan açıklama bu kez CHP’li Canan Kaftancıoğlu’dan geldi. Kaftancıoğlu’nun, “TBMM’den geçecek bir sonraki bütçe halkın bütçesi olacak” paylaşımı tartışma yarattı. Meclis’te kabul edilen 2021 bütçesinin kabul edilmesinden sonra Twitter hesabından paylaşımda bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “TBMM’den geçecek bir sonraki bütçe halkın bütçesi olacak. At fava bekle” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, daha önce de benzer bir skandala imza atmış, katıldığı TV programında 'Hükümet mutlaka düşecek' iddiasını ortaya atarak 'Erken seçimle veya başka bir şekilde gidecekler' ifadesini kullanarak darbe imasında bulunmuştu.

Aslında ne 15 Temmuz darbesini sağlam istihbaratla bir ay öncesinden haber veren teğmen ne de asla sandıktan zaferle çıkarak iktidara gelemeyeceğini bilen CHP’lilerin bu tür beyanları çok şaşırtıcı ve yeni değil. CHP, tek partili dönemden sonra Ecevit’in kısa süreli iktidarları dışında halkın ilgisine mazhar olmuş ve iktidar kalabilmiş bir parti değil.

Onlar da biliyorlar isminde “halk” kelimesi olsa da halkla anı yöne bakmadıklarını ve halkla birlikle yürümediklerini.

Durum böyle olursa yapılacak ya da beklenilecek tek şey darbedir. Darbeden medet uman ve bunda hayat bulan bir zihniyet ne kadar yaşar onu zaten görüyoruz.

Bu konuda asıl önemli olan ve üzerinde durulması gereken şudur ki hangi mahfillerde Türkiye’de Ak Parti ve Erdoğan’ı düşürme senaryoları yapılıyor ve bu hangi şekilde muhalefetin aciz kesimine aktarılıyor. Ve yine hangi siyasetçi de bu senaryolara prim ve hatta destek verebiliyor ki zaman zaman bunu korkusuzca ima edebiliyorlar.

ABD’nin yeni başkanı Biden’in “Türkiye’de darbe yapmak artık çok zor. Bunun için yapacağımız tek şey Erdoğan’ın rakiplerine güç ve destek vermek” gibi bir ifşaatına ve seçimlerin 2023’ten önce gözükmesine rağmen önümüzdeki yılın bütçesini kendilerinin yapacağı öngörüsünün arka planında yatan gerçek ne?

Görünen o ki düşmanların ve kirli ittifakın tek hedefi Ak Parti ve Erdoğan değil. Tümüyle Türkiye ve tümüyle millet…