ŞİMDİ DE COVID 20 Mİ?

ŞİMDİ DE COVID 20 Mİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milyonlarca insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgını son olarak İngiltere’de büyük bir mutasyona uğrayarak salgına yeni boyut kazandırdı. Vatandaşların korkulu rüyası olan koronavirüsün yeni versiyonu insanlarda yeni bir endişeye neden oldu.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn basına yaptığı açıklamada, İngiltere’de keşfedilen ve çok hızlı bir şekilde yayılmaya başlayan mutasyon geçirmiş yeni Covid-19 türünün aşı üzerinde bir etkisinin olmadığını ifade etti.

Virüs mutasyonunun kendisini çok endişelendirdiğini dile getiren Spahn, “Varsayım doğruysa, bu mutasyona uğramış virüs önemli ölçüde daha bulaşıcı, yüzde 70’e kadar, o zaman tabii ki çok daha hızlı yayılıyor” dedi.

2019 yılında ortaya çıktığı için Covid 19 denilen virüsün 2020’de mutasyona uğrayarak Covid 20 adı verilen yeni virüsle 2021 yılımızın da çok parlak geçmeyeceği kesin.

Depremle başlayan ve salgınla gün yüzü gösterdiği için oldukça tepkili olduğumuz ve bir an önce bitmesini istediğimiz 2020 yılının ardından gelecek 2021 yılı inşallah insanlığa sağlık ve huzur getirir.

Mutasyon haberleri ve bu gelişmelerin uzmanlarca yorumu da gösteriyor ki 2021 yılında da insanlığı belki sonucu ve bedeli daha ağır bir yeni salgınlar bekliyor. 

Yaşananlar da gösteriyor ki 2021 yılı da çetin geçecek. “Tedbirlere titizlikle uymak tamam da daha nereye kadar” serzenişleri de  gösteriyor ki işimiz zor.

Rabbim  bu salgınla birlikte gelebilecek tüm olumsuzluktan insanlığı korusun. 2021 yılını daha mutlu, huzurlu ve sağlıklı yaşamayı bizlere nasip eylesin. Elfü Elfi Amin….