'Aslı Varken Sahtesine Kim İnanır'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne yasal güvence çıkışı kamuoyunda tartışılmaya devam ediliyor.

'Aslı Varken Sahtesine Kim İnanır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kılıçdaroğlu'na muhalif kanattan destek, 6'lı masadaki muhafazakâr partilerin dışında sınırlı kaldı.

Kılıçdaroğlu'nun CHP'den uzaklaştırdığı eski vekillerinden tepkiler yükselirken bu kez tepki, CHP'yi TBMM'ye girmek için kullanarak Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) geçen Sera Kadıgil'den geldi.

Kadıgil, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında adeta ateş püskürdü.

Kılıçdaroğlu'nu Siyasal İslam'a benzemekle suçlayan Kadıgil, "Bir tanesi yasa yapacakmış diğeri çıkmış el artırıyor Anayasa yapacakmış... Açık söyleyeyim; avucunuzu yalarsınız!

Sağcılarla sağcılık, Siyasal İslamcılarla Siyasal İslamcılık yarıştırma derdine düşerseniz kazanan bir kez daha Siyasal İslamcılar olur. Şundan da herkes çok iyi emin olsun ki aslı dururken sahtesine hiç kimse bakmaz. Çünkü Siyasal İslam'la müzakere değil olsa olsa mücadele edilir." diye konuşmuş.

Valla kadın olmasına rağmen erkekçe, mertçe ve samimiyetle konuşmuş. Oy uğruna takiyye yapmamış. Hele hele Saadet, Deva, Gelecek, Demokrat Partinin ayrıca Abdullah Gül ve  Bülent Arınç gibi isimlerin isabetli bulmalarına rağmen Kılıçdaroğlu’nun  bu fikrini sahte görmüş, Ak Partiyi gerçek kabul etmiş.

Ve sıkı durun, Ak Parti’nin PKK ile mücadele konusunda yıllardan beri kullandığı, “terör örgütü ile müzakere değil mücadele edilir” sloganından hareketle “Siyasal İslam'la müzakere değil olsa olsa mücadele edilir." diyerek tavrını ortaya koymuş.

CHP’liler ve o cenahın mensupları dahi Kılıçdaroğlu’nun  bu girişimini samimi bulmayıp sahte ilan ederken, bazı safdil muhafazakârların bu yalan rüzgarına kapılmaları ciddi ve araştırılması gereken  bir vaka.

Ak Parti’nin bu konuda çok şey yapmasına gerek yok. Kılıçdaroğlu’nun bu konudaki tüm havasını kendi mahallesinden isimler bozacak.