Asalet Böyle Bir Şey

Fotoğraf deyip geçmeyin. Bazen bir kare resim, çok şey ifade eder ve çok şey anlatır.

Asalet Böyle Bir Şey
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilindiği gibi Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi binasının temeli atıldı.  Doğal olarak temel atma törenine siyasiler ve protokol üyeleri davet edilmişti. 

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, bir incelik ve nezaket göstererek önceki dönemin  rektörü olan  Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’ı da davet etmişti.

Konuşmalar yapıldı ve sıra duaya gelince protokol üyeleri ile birlikte ev sahibi olması hasebiyle rektör Prof.Dr. Göktaş da yerini aldı. Ancak yanında  Prof.Dr. Demirdağ olunca, önünde uygun bir alan varken ve buraya geçip ilk sırada bulunması imkânı varken, çok asil bir davranış göstererek bir adım geri çıktı ve eski rektör Demirdağ ile aynı hizada durdu.

Genelde protokol üyelerinin ön safta, en başta ve en görünür yerde olma çaba ve gayretlerine karşın, rektör Prof.Dr. Göktaş, bir adım geri çıkarak asaletini, nezaketini ve mütevazi duruşunu ortaya koydu.

Bu tavır ve duruş,  rektörü küçültmedi tam tersine büyüttü ve ismi gönüllere kazındı.

Resimleri ve resimlerdeki duruş, jest ve mimikleri çok iyi analiz eden biri olarak diyebilirim ki rektör Fahrettin Göktaş’ın bu tavır ve duruşu, özellikle ve hassaten öne çıkmaya gayret gösteren kişilere hem örnek hem de ders olsun. 

Şu da bilinmelidir ki uzun vadede kazananlar; görünür ve öne çıkmayı marifet sananlar değil, mütevazi olanlardır. 

Bu kazanç, sırf mevki ve makam için değil, gönül ve kalp kazanmak noktasında da geçerlidir ve her zaman ve her  zeminde kazanan; asalet ve nezaket olmuştur.