Artık 'Ders' Yılı

Kitaba ve  okul kıyafetlerine ulaşmadaki zorluklar ve her şeyden önemlisi de öğretmen ve derslik yetersizliği sebebiyle sorun yumağıyla başlayan eğitim öğretim yılı için bir çok gazete 'ders yılı' yerine 'dert yılı'  manşetlerini atar ve bunu her yıl tekrar ederlerdi.

Artık 'Ders' Yılı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şimdilerde böyle  manşetler atılacak sebepler kalmadığı gibi kitaplar, yardımcı kaynaklarla birlikte  öğrencilerin masasına bırakılıyor, 50-60  kişilik sınıf  mevcutları 25 öğrenciye düşüren çok sayıda okul ve derslik yapılmış bir şekilde öğrenciler ders yılına başlıyor.

Son atanan 30 bin öğretmenle artık en ücra köşelerde bile öğrencilerimiz derslerini bizzat branş öğretmenlerinden alıyorlar.

İlimizde de depremden sonra yenilenen çok sayıda okul, yeni ve öğrencileri mutlu edecek dış görüntüleri ile eğitim ve öğretime hazır.

Bu Pazartesi bir farklı olacak şehrin sokakları. Yüzlerce servis aracı, evlerinin önünde araçlarını bekleyen sevimli öğrenciler, okullardan yükselen çocuk sesleri ve 40 dakikada bir çalan melodili zil sesleri ile yeni bir eğitim yılımız daha oldu.

 Atama bekleyen öğretmen adaylarımızın da bu coşkuyu yaşamaları dileklerimizle tüm öğrenci ve öğretmenlerimize ders yılı hayırlı-uğurlu olsun.