Devşirme Hastalığı

İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü için akşam saatlerinde 2 milyonu aşkın kişi, Gündoğdu Meydanı'nda toplandı.

Devşirme Hastalığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Günlerden beri reklamı yapılan ve kurtuluş günü etkinliği yerine iktidara mesaj ve güç gösterisi olarak hayata geçirilen ayrıca da Tarkan’ın sahne aldığı etkinliğe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in konuşması damga vurdu.

Soyer konuşmasında, 100 yıl önce İzmir için verilen mücadeleye değinirken, Osmanlı yönetimini suçladı.

Tunç Soyer, “100 yıl önce bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları ve çocukları hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar.” dedi.

Soyer konuşmasının devamında, “İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar, teslim oldular. Ve bir sabah emperyalist ülkelerin askerleri kirli çizmeleri ve kirli emelleriyle körfezin sularını ve güzelim ülkemizi işgal etti.” ifadelerini kullandı.

Bu nasıl bir anlayış, bu nasıl bir devşirme hastalığıdır. Ülkemizi işgal eden düşmanlara tek kelime edemeyecek, bundan özellikle kaçınacaksın, kalkıp 9 Eylül 1922 tarihinin 100’üncü yıl dönümünü Yunan gözü ve aklıyla yorumlayacaksın. Keşke denize döktüğümüz Yunan askerlerini de minnet ve şükranla ansaydın. 

Zaferin 100. yılında Belediye Başkanı Osmanlı’ya hakaret ediyor, Tarkan “dudu dudu” söylüyor, asker kamuflajlı dansçılar Yunan sirtaki dansı ve bale yapıyor. 

Milletvekilimiz Zülfü Demirbağ tam da Tunç Soyer’den kan testi isteyecekken neden böylesi bir konuda sustu bilmiyoruz ama patlaması yakındır.

Söyleyecek çok şey var ama İzmir'in kurtuluşunu kutlarken Yunana tek laf etmeyip Osmanlıya saldıran zihniyet için son sözümüz; “Ecdad İzmir’i Yunan’dan kurtardı, Allah da sizden kurtarsın” olsun.