Arafta Bir İmamoğlu

Kılıçdaroğlu'nun 'Belediye başkanları işlerine baksınlar' diyerek son sözü söyleyip kapıları kapatmasına rağmen Meral Akşener'in gazına gelerek 6'lı masanın potansiyel cumhurbaşkanı adayı olma konusundaki ısrarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu umreye gitti.

Arafta Bir İmamoğlu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekrem İmamoğlu, kamuoyunda yankılanan Umre seyahatine annesi ve babası ile çıktı.

Kutsal topraklara ulaşan Ekrem İmamoğlu, buradaki Türklerin objektifinden kaçmadı. İhrama girerek Umre ziyaretini gerçekleştiren İmamoğlu'nun fotoğraflarının yayınlanması hem laik çevreden hem de muhafazakâr kesimden tepki aldı.

Laik kesim, CHP’li bir Belediye başkanı olarak İmamoğlu’nun umre yapmasını kınarken, muhafazakâr kesim ise bu ibadeti samimi bulmayıp sağ kesim oylarını kendisine çekmek amaçlı olduğunu  ifade etti.

Anlaşılan İmamoğlu hiçbir kesime yaranamadı. Ajans ona “umre yap, bu konjonktürde senin için çok iyi olur” teklifi sunduğunda belki çok cazip geldi ama tam da millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı bir dönemde yapılan bu umrenin çok da saf, temiz ve dini duygular ile Allah’ın rızasını kazanmaya yönelik olduğu söylemiyor insanlar. Hedef Kıllıçdaroğlu’nun elinden cumhurbaşkanlığını kapmak.

İmamoğlu’nun tam da umreye gittiği günlerde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasını fırsata çevirerek adaylık tanıtımına dönüştüren Meral Akşener, yeni bir krizin fitilini ateşledi.

Arafta Bir İmamoğlu

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ile Saraçhane mitinginde birlikte olduğu fotoğrafları; “Devlete Adalet Yakışır” cümlesini  billboardlara astırması, bununla da yetinmeyen Akşener'in İmamoğlu ile bir reklam filminde oynaması Kılıçdaroğlu için hiç iyi alametler değil.

Kılıçdaroğlu’na bağlılığını açıklayan ama Akşener’in yanından ayrılmayan, umreye gittiği için hem laik hem de muhafazakâr kesimlerce eleştirilen İmamoğlu kimseye yaranamadı ve resmen arafta kaldı. En iyisi kendi işine odaklansın ve İstanbul halkına hizmete devam etsin. Yoksa o da elinden gidecek gibi.