Anketlerin Dili

Muhalefet partileri erken seçim taleplerini gündeme getirmeye devam ederken, ORC, MetroPoll, Artı 1, MAK, AREA, Aksoy, Avrasya, Gezici, Optimar ve Yöneylem araştırma şirketlerinin ortalama sonuçları hesaplandı. 

Anketlerin Dili

Hesaplamaya göre Millet İttifakı yüzde 40.7 çıkarken, Cumhur İttifakı ise yüzde 39.7 çıktı. Aradaki farkın az olması, siyasi dengeler açısından dikkat çekici görülüyor.

Anketlerin dili, grafiği, sesi soluğu böyle çıkıyor. Millet ittifakının bir puan önde olması ve oy yüzdelerinin yüzde 50’nin altında kalması cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalacağı gerçeğini de ortaya koyuyor.

Yüzde değil, binde bir oy oranının dahi sonuçlarda etkili olacağı bir süreçte Ak Parti’nin işi şansa bırakmak gibi bir lüksü olamaz. Özellikle yüzde 20’ye varan ve çoğunluğunu kendi tabanının oluşturduğu kararsız seçmenleri yeniden kazanmak gibi bir önceliği ve gündemi olmalı.

Ekonomiyi düzeltme gayretleri yanında seçimin kaderini belirleyecek bu kesimin  ihmal edilmemesi, anketlerdeki dengeyi de değiştirecek ve Ak Partiyi istediği hedefe ulaştırabilecektir.