Kim Geriyormuş?

Türkiye, 2023 yılında yapılacak seçimlere hazırlanırken  ve AK Parti iktidarı, 20 yılda yaptığı hizmetleri ve gelecekte neler yapabileceklerini anlatırken muhalefet ise siyasetini intikam söylemleri üzerine oturttu.

Kim Geriyormuş?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız" söylemini  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de tekrarladı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener, "Şimdiden tüm ilgilileri uyarıyorum. Herkes ayağını denk alsın. Bunun şakası yok. O sandık, elbet milletimizin önüne gelecek. Biz de milletimizden yetkiyi alınca, göz göre göre bu ihanete paydaş olanlardan, milletimiz adına hesap soracağız. Yargıyla soracağız, Danıştay’la soracağız, Sayıştay’la soracağız! Ve ne olursa olsun; bu işin peşini bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

Siyaseti ve ülkeyi germek konusunda her zaman Erdoğan’ı suçlayan muhalefetin, Kılıçdaroğlu ve Akşener’in ağzından nasıl bir gerginlik oluşturma gayretinde olduğunu görmezden gelemeyiz.

“ihanete paydaş olanlarla hesaplaşma” ifadesi tartışmaya açık ve neyin ihanet neyin milli mesele olduğu konusunda da yeni bir tartışma yaratacak gibi.

İHA, SİHA, Milli Savunma Sanayi, ülke güvenliğimiz için yapılan sınır dışı operasyonlar ve küresel güçlerin planlarını bozmaya yönelik önemli  adımlar birilerine göre ihanet olabilir ama doğrusu milli güvenliği ve ülke bütünlüğünü korumaktır. 

Muhalefetin bu hırçın ve hesap sorma merkezli söylemi her ne kadar seçimleri kazanmaya matuf ve seçmenin ruhunu okşayacak çıkış olsa da aslında ülkemiz lehine yapılan çalışmalara ket vurmak ve engel olmaktır.