Anketin Kırmızı Çizgisi

Son günlerde birçok hemşerimizden aynı bilgiyi aldık. Ankara telefon numarasıyla aranan hemşerilerimize gayet nazik bir dil ve üslupla bir anket yaptıklarını ve ankete katılıp katılmak istemediği soruluyor.

Anketin Kırmızı Çizgisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anketin en önemli sorusu ve belki de cevabı aranan sorusu; “Geçen seçimlerde oy verdiğiniz partinin listesi kararınızda etkili oldu mu?” bunu takip eden ikinci soru ise “Yapılacak seçimlerde oy verirken liste kararınıza etki edecek mi?”
Kiminle görüşürsek görüşelim hem tüm hemşerilerimiz, geçmiş seçimde listenin çok önemli görmediklerini ancak yapılacak seçimlerde listenin tek belirleyici olacağını ifade etmişler.
Ankette iki önemli soru daha soruluyor. Birincisi “Kimi milletvekili görmek istersiniz? İkincisi “Kimi listede görmek istemezsiniz? Birinci soruya verilen cevaplar muhtelif. Ancak ikinci soruya sanki tüm şehir sözleşmiş ve  aynı isimde hemfikir ve kararlı.
Bu anketi muhtemelen bir partinin genel merkezi yaptırıyordur ve umarız ki sonuçlar bizzat genel başkanın önüne gider ve kararlar da bu anket sonuçlarına göre verilir.