Ankara'da Son Durum

Ak Parti pazar günü büyükşehir il ve ilçe belediye başkanlarının belirlenmesine yönelik teşkilat mensuplarına yönelik temayül yoklamalarını yaptı.

Ankara'da Son Durum
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genel Merkez illerdeki anketlerinin birçoğunu tamamlamıştı ancak bazı iller için bu hafta içinde de son bir anket yapılacağı ifade ediliyor.

Ankara’da Ak Parti ve MHP’de arasında da görüşmeler devam ediyor. Hangi büyükşehir, il, ilçede ittifak yapılacağı, hangi belediyelerin hangi partiye bırakılacağına kadar ince ve hassas bir işçilik çalışması devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da aday belirleme noktasında istişarelerini sıklaştırdı. Listeler, seçenekler ve dipnotlarla ilgili genel başkan yardımcıları tarafından genel başkana sunulmak üzere son şekli veriliyor.

Ak Parti İstanbul ve Ankara özelinde sadece büyükşehir belediye başkan adayı meselesine değil diğer il ve ilçeler konusunda da çalışmalarını yürütüyor.

Ak Parti, bütün bu tabloyu “istişare” etmek üzere pazartesi MYK, Çarşamba günü Meclis Grubu Perşembe günü ise Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısıyla sonuca bir adım daha gidilmiş olacak.

Aralık ayının üçüncü haftasından sonra da adaylar sahaya inmeye başlayacaklar.