Anında Refleks..

ÖSYM Başkanlığına atanan Bayram Ali Ersoy, soruların sızdırılması iddiası üzerine inceleme başlatılan 31 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen KPSS'nin iptal edildiğini açıkladı. Ersoy, 'İlk inceleme sonuçlarına göre sınavdaki soruların, bir yayınevinin sorularıyla benzerlik gösterdiği tespit edildi. 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos'ta yapılacak KPSS oturumları da ertelenmiştir. Sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede açıklanacak' dedi.

Anında Refleks..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KPSS sınav sorularının bir yayınevinin sorularıyla benzerli hatta aynı olması karşısında hükümetin attığı iki adım da çok yerinde ve isabetli oldu.

Konu sosyal medyaya düştükten saatler sonra ÖSYM başkanı görevden alındı, yeni atanan ÖSYM başkanının da ilk dakika açıklaması sınavların iptal edildiğini duyurmak oldu.
Bu iki hamle, hem kamu vicdanını rahatlattı hem haksız uygulamalara karşı, devlet ve vicdan refleksiyle atılmış cesur bir adım oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha soruşturma başlamadan ve sonuçlanmadan verdiği bu iki kararla, gençlerin emeğini, alın terini ve umutlarına gölge düşürecek yanlışlığa dur dedi.

Soruşturmanın sonucu ne olursa olsun kamuoyunda oluşan sorular sızdırıldı iddialarına karşı anında verilen bu tepki de gösteriyor ki bazı kurumlarımız hala tam anlamıyla temizlenmemiş ve arındırılamamış. 

ÖSYM başkanının görevden alınması uygulaması, yoğun dedikoduların yaşandığı ve kamuya hizmet yerine şahsa hizmet, konfor ve israfın tavan yaptığı kurumlarda da olmalı.