Anahtar Gençlerde

Seçimlere en iyi çalışan ve teşkilatlarını zinde tutan iki parti var bunlardan biri Ak Parti, diğeri MHP.

Anahtar Gençlerde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her iki parti de hem yerelde hem de ülke genelinde önemli çalışmalar gerçekleştiriyorlar.

Teşkilatların eğitimi yanında halka yönelik çalışmalar ve ziyaretler yapan cumhur ittifakı iki parti, Haziran 2023 seçimlerine farklı bir anlam yüklüyor.

Seçimlerin, partiler arasında değil Türkiye’nin ve geleceğinin seçimi olduğunu her fırsatta vurgulayan Ak Parti, "Türkiye Yüzyılı" konulu eğitimlerini de ülke sathında yapmaya devam ediyor.

Cumartesi günü ilimizde yapılan eğitime; Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İhsan Aktaş ve Dr. Tacettin Kutay gibi hem kendi alanlarında hem de teşkilatçılık alanlarında yetkin, donanımlı ve birikimli isimlerin katılması ve partililere bilgiler vermesi önemli.

Toplantı salonunu dolduran yüzlerce Ak Partili teşkilat mensubu da gösterdi ki parti birimleri seçimlere hazır ve moral motivasyonları yüksek.

Bu tür programların daha da artırılması, teşkilatların her ay yeni bir eğitimle ve eğiticilerle bir araya gelmesi gerekiyor.  Zira muhalefet ve muhalif medyanın dezenformasyonları, teşkilat mensuplarının azmini ve şevkini kırabiliyor ya da onları daha içe dönük ve kapalı bir siyasete itebiliyor.

Salondaki resme bakıldığında genelde kadın ve orta yaş teşkilat mensuplarının ağırlıkta olduğu görülüyor. Resimlere bakılırsa gençler azınlıkta. Demek ki daha göreve yeni atanmasına karşın Kadın Kolları iyi çalışıyor ve hedef kitleyi harekete geçirebiliyor. 

Buna karşın Gençlik Kolları hala hedef kitlesine ulaşmada zorluk yaşıyor. Kendi programlarını yaparak sahaya inecek bir irade ve heyecan ortaya koyamıyorlar. İl başkanı ve vekillerin programlarına katılımcı  olmanın edilgen siyasetini güdüyorlar. Oysa gençlik kolları, büyük ve coşkulu program ve etkinlik yapacak, il başkanı ve milletvekilleri o programa davet edilecek. Doğrusu ve on yıllardan beri yapıla gelen uygulama buydu ve başarı böyle geldi.

Gençlik kolları önce yapacağı çalışmalar için, teşkilat ve parti içinde tecrübeli ağabeylerle de görüşülerek, gerekirse profesyonel destek alarak buna kafa yormalı. Hedef kitlelerine ulaşacak plan ve programları hayata geçirmeli. Seçimlere kadar, tören, açılış ya da resmi protokol ziyaretleri  yerine gençlere ve onların dünyasına yoğunlaşmalı. Zira seçimin anahtarı gençlerin elinde.