Özcan, Bağımsız Aday mı?

Geçtiğimiz günlerde CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un, 'ön seçim yok, listeyi ben yapacağım' açıklamasının ardından bu konuda ısrarcı olan CHP eski İstanbul Milletvekili Ali Özcan sessizliğini bozdu ve bu kez hedef büyüterek Genel başkanın da bu konuda yetkili olmadığını ve bu kararı parti kurullarının vereceğini dile getirdi.

Özcan, Bağımsız Aday mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özcan, CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol’un seçimler öncesi bu açıklamayı yapma yetkisinin olmadığını şu cümlelerle ortaya koydu:

“Bizim bir tüzüğümüz var. Parti tüzüğümüz şunu emreder. Bir; Ön seçim. Bu ön seçim 40 ilde yapılmak mecburiyetinde. Buna Genel Başkan tek başına karar vermez. Sadece görüş belirtir. Ön seçim kararı hangi illerde olacaksa parti meclisinin vereceği bir karardır ve oylamayla olur. Hiç kimsenin vereceği bir karar değildir. Kimsenin tekelinde değildir. Genel Başkanın bile böyle bir karar vermeye yetkisi yokken seçilmiş bir milletvekilinin bunu söyleme yetkisi yoktur. Hele hele ben 1. sırada olacağım, kalan adayları ben belirleyeceğim’ demesi hukuka uygun değildir. Sadece Elazığ değil, daha önce 13-14 ilde hiç vekilimiz yoktu. Nasıl aldık? İyi Parti ile ittifak kararı sonrası 13-14 ilde milletvekili çıkardık. Eğer Elazığ’da önseçim talebimiz kabul edilmezse yapacağımız şey şudur. Noter huzurunda sandıkları kurar halktan cevap isterim. Elazığ halkının talebimize karşılık cevabına bakarız. Bundan şunu çıkartabiliriz. Elazığ gerekirse Ali Özcan’ı bağımsız aday olarak görmek istiyor. Çıkan sonuca göre neticeyi değerlendiririz. Bağımsız adaylık konusu da değerlendirmeler arasındadır. Örgütle ön seçime girilmezse, seçmen ile önseçim yapacağız.”

Ali Özcan, bu açıklamalarıyla önce CHP milletvekili Gürsel Erol’a, ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na, en son da parti genel merkezine sesleniyor ve ön seçim yapın diyor. “Siz yapmazsanız ben bunu halkımla yapar ve siyasi tabloyu ortaya koyarım. Buna rağmen genel merkez ısrar ederse bağımsız milletvekili adayı olurum” diyor.

İşte bu son cümle önemli ve şehrin siyasi dengelerini değiştirecek kadar da ciddi bir hamle.

Herkes de bilir ki Ali Özcan’ın bağımsız aday olması demek en az 25 bin CHP oyunun gitmesi demek. Özcan belki milletvekili seçilecek oya ulaşamaz lakin CHP’yi bir milletvekilinden edecek bir oyu rahatlıkla  alır. 

Görünen o ki restleşme ve iki isim ile genel merkez arasında yaşanan bu tartışma, CHP’nin Elazığ’daki planlarını bozabilir. 

CHP ve İyi Parti, Elazığ’da ortak bir liste ile seçimlere girseler dahi ilk sırada İyi Parti’nin adayı yer alacağı için ikinci sırada bulunacak CHP’nin adayının seçilme şansı oldukça düşecek gibi görünüyor.

CHP, Ali Özcan’ın sesine kulak vermezse bu sonuca da rıza göstermek zorunda kalabilir. Görünen o ki CHP’yi önümüzdeki günlerde sıkıntılı bir süreç bekliyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ali Özcan ile görüşmez ve ikna etmezse Elazığ seçimleri oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçecek gibi.