Yıkım Trafiği

İlimizde geçtiğimiz Cuma günü başlayan ve halen devam eden iki binanın yıkımı sebebiyle şehrin ana caddeleri hala kapalı. Birinci Harput Caddesi ile Gazi Caddesinde yıkımı yapılan binalarda ekipler geceli-gündüzlü çalışsalar bile hala tamamlanamayan yıkım dolayısıyla başta toplu ulaşım araçlarını kullanan vatandaşlar ve esnaflar olmak üzere büyük bir kesim sıkıntı yaşıyor.

TAKİP ET

Binaların yıkılması elbette gerekiyor ve bunun için de bir süreye ihtiyaç var. Valimiz Ömer Toraman ile İl Özel İdaresi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Müdürlüğünün konuyu yakından takip ettiklerini de yıkımın hızla tamamlanması için gayret gösterdiklerini biliyoruz.

Bu yaşanan olaylar, şehir olarak bir eksikliğimizi daha gün yüzüne çıkmasına sebep oluyor. Yıkımlar dolayısıyla farklı güzergâhlara yönlendirilen toplu ulaşım araçlarının rahatlıkla manevra yapacakları ve trafiği zora sokmadan seyrü sefer yapacakları derece geniş cadde ve sokaklarımız maalesef ki yok.

Birçok otobüs dönüşlerini birkaç manevra yaparak gerçekleştirdiklerini görmemeniz de gösteriyor ki yeni cadde ve sokakları daha geniş düşünmek ve böyle planlamak gerek.

Eski mahallelerimizde bunu ancak yeni imar planıyla yapmak mümkün ama yeni kurulan mahallelerimiz cadde ve sokaklarını oldukça geniş tutmak gibi bir sorumluluğumuz var gibi.

Yorumlar 2
Caddeler Daraltılıyor. 11 Ocak 2022 23:39

Elazığ 1973-1980 arası Keban Barajı istimlak paraları ile başlayan hızlı konutlaşma dönemin Elazığ Belediye Başkanlarının yeterli vizyona ve öngörüye sahip olmamaları nedeniyle Elazığ için bugünün tablosu ortaya çıktı. Bugünde aynı tablo yaşanıyor Deprem Elazığ için önemli bir sorun çözme fırsatıydı ancak fırsat tersine çevrildi. Var olan caddeler sokaklar daha da daraltıldı. Şehir boğuldu. Sürsürü de yıkılan Siterde yenisi yapılırken var olan otopark ve yeşil alanlar bile bina sıkıştırılarak yok edilir hale geldi. Kaldırım işgalleri aliminyum çevirmeli gaspa dönüştü. Kentsel dönüşüm faciası şehire kabus gibi çöktü. Bu dönemi tarih hiç iyi anmayacak

Osman 11 Ocak 2022 19:33

Belediye nerede

Bakmadan Geçme