Yıkım Trafiği

İlimizde geçtiğimiz Cuma günü başlayan ve halen devam eden iki binanın yıkımı sebebiyle şehrin ana caddeleri hala kapalı. Birinci Harput Caddesi ile Gazi Caddesinde yıkımı yapılan binalarda ekipler geceli-gündüzlü çalışsalar bile hala tamamlanamayan yıkım dolayısıyla başta toplu ulaşım araçlarını kullanan vatandaşlar ve esnaflar olmak üzere büyük bir kesim sıkıntı yaşıyor.

Yıkım Trafiği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Binaların yıkılması elbette gerekiyor ve bunun için de bir süreye ihtiyaç var. Valimiz Ömer Toraman ile İl Özel İdaresi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Müdürlüğünün konuyu yakından takip ettiklerini de yıkımın hızla tamamlanması için gayret gösterdiklerini biliyoruz.

Bu yaşanan olaylar, şehir olarak bir eksikliğimizi daha gün yüzüne çıkmasına sebep oluyor. Yıkımlar dolayısıyla farklı güzergâhlara yönlendirilen toplu ulaşım araçlarının rahatlıkla manevra yapacakları ve trafiği zora sokmadan seyrü sefer yapacakları derece geniş cadde ve sokaklarımız maalesef ki yok.

Birçok otobüs  dönüşlerini birkaç manevra yaparak gerçekleştirdiklerini  görmemeniz de gösteriyor ki yeni cadde ve sokakları daha geniş düşünmek ve böyle planlamak gerek. 

Eski mahallelerimizde bunu ancak yeni imar planıyla yapmak mümkün ama yeni kurulan mahallelerimiz cadde ve sokaklarını oldukça geniş tutmak gibi bir sorumluluğumuz var gibi.