Uzan'ca Çözüm

Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden biri hiç kuşkusuz ki mülteci sorunu... Konuyla ilgili dikkat çeken bir değerlendirme de Haziran 2023'te Türkiye'ye cumhurbaşkanı olacağım çıkışıyla gündeme gelen Genç Parti Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan'dan geldi.

TAKİP ET

Hakkındaki davalar nedeniyle Fransa'ya kaçan Cem Uzan, konuyla ilgili resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda sığınmacı sorununun satın alınması gerektiğini, para verilip geri dönmemek üzere gönderilmeleri gerektiğini savundu.

Uzan'ın paylaşımı şöyle: "Mülteci probleminin NET çözümü: Kişi başına 1.000 dolar kapıdan çıkarken verilecek. Bir daha dönmemek üzere gönderilecek. Problem satın alınacak."

Uzan, her meselenin parayla çözülebileceği görüşünde anlaşılan. Aslında çok da haksız değil. Geçmişte kurduğu Genç Parti ile girdiği ilk seçimde yüzde 7 gibi ciddi bir oy alarak siyaseti dengeleri alt üst etmişti.

Uzan'ın bu oyu; illerde düzenlediği mitinglerde döner-ekmek ve diğer hediyeler dağıtarak aldığını da yakın siyasi tarihçilerimiz kayıtlara geçirmişti.

Dönerle yüzde 7 oy alınıyorsa 1000 dolarla niye mülteciler gönderilmesin ki gibi bir mantıkla hareket eden Uzan'ın bu fikri sahada ne kadar geçerli olur, savaştan kaçarak hayatını kurtaran insanlar, bin dolarla hayatını yeniden tehlike altına atar mı bunu sığınmacılara sormak lazım.

Bakmadan Geçme