Uyariya Dikkat!

Ülke genelinde artan vaka ve vefat sayıları, 'başa mı döndük?' söylemlerini gündeme getirdi. Bilim Kurulunun önerileri ile birçok yeni kararlar alındı.

TAKİP ET

Yüz yüze eğitimler tekrar uzaktan eğitime döndü. Hafta sonu yasakları yeniden geldi, teravih namazının camilerde kılınmama kararı alındı, insanların toplu bulunduğu mekanlara sınırlama getirildi.

Muhtemeldir ki vaka sayılarının artışları devam ederse, ramazanda 10 gün tam kapanma kararı bile çıkabilir.

Bu parametreleri gören ilimizin başarılı hekim ve yöneticisi olan Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Keleş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hem vatandaşlardan kendileri için dikkatli olmalarını hem de sağlık çalışanlarına yardımcı olmalarını istedi.

Prof. Dr. Erol Keleş, “Bu hafta Covid 19 vakalarında hızlı artış var. Fethi Sekin Şehir Hastanesi olarak önlemlerimizi artırdık, olası senaryolara göre hazırlanıyoruz. Tüm ekibimiz elinden gelen gayreti göstermektedir. Lütfen sizler de bizlere yardımcı olun” diyerek olası kötü senaryoların oluşmaması için kurallara uyarak kendilerini korumaları konusunda uyardı.

Bu uyarıya dikkat kesilmek gerek. Prof.Dr. Keleş, vaka sayılarında yeniden bir artış yaşanması halinde her türlü tedbirleri almış olmakla birlikte hemşerilerimizin olumsuz bir durum yaşamamaları için azami dikkat uyarısını hepimiz ciddiye almalı ve önlemlerimizi almakta ihmalkârlık göstermemeliyiz.

Bakmadan Geçme