SUYU YETERSİZ KÖYLER SU İLE BULUŞUYOR

İl Özel İdaresi geçtiğimiz yıllarda yaşanan kuraklıklar nedeniyle suyu azalan yada tamamen biten köylere  yeniden içme suyu ile buluşturmak adına çalışmalarını sürdürüyor.

TAKİP ET
Geçtiğimiz yıllarda yürütülen çalışmalar ile 550 köyün  tamamını içme suyu ile buluşturan İl Özel İdaresi, son yıllarda yaşanan kuraklıklara bağlı olarak gerek suyu azalan gerekse de suyu tamamen biten köyleri  yeniden suya kavuşturabilmek için KÖYDES kaynaklarını da kullanarak çalışmalarını sürdürüyor.



Bu kapsamda merkez Kaplıkaya, Beydoğmuş ve Yünlüce köylerinde yapılan sondaj çalışmalarından yeterli suyun elde edilmesi hem köylülerin  hem de ekiplerin  yüzünü güldürdü.



Çalışmalar hakkında bir değerlendirmede bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, Suyun yaşamsal önemini bilerek çalışmaları yürüttüklerini, bol ve bereketli yağışlarla beraber bu yıl içme suyu konusunda çok büyük sorun yaşanmayacağını beklediklerini, bu arada suyu yetersiz olan köyler için sondaj çalışmalarının program kapsamında devam ettiğini belirterek, yeni açılan kuyuların üç köyün sakinlerine hayırlı olması temennilerinde bulundu.

 

Bakmadan Geçme