Siyasete İlgi Azaldı

Deprem ve pandemi sürecinde yaşanan olumsuzlukların faturası siyasete çıkıyor. Mevcut milletvekilleri, oluşan tepkilerden dolayı aday olmayı düşünmezken yeni yüz arayışları da devam ediyor. Geçmiş dönemlere nazaran Ak Parti'den milletvekili adayı olmak isteyenlerin sayısında da ciddi düşüş yaşanıyor.

TAKİP ET

24 Ocak tarihinde yaşanan deprem ve ardından memnuniyetsizliğin daha çok olduğu TOKİ süreci ile pandemi döneminin ve hayat pahalılığın vurduğu ekonominin faturası siyasete çıktı.

Değişik kurum, araştırma şirketi ve basın organları tarafından yapılan anketlerde Ak Parti'nin mevcut milletvekillerine olan tepkinin Ak Parti'ye de olumsuz yansıdığı ve seçmenin yeni arayışlar içinde olduğunu ortaya koyuyor.

AK PARTİ'NİN B PLANI
Yapılan anket ve sahadan aldıkları mesajları doğru okuyan ve bu gerçeği gören Ak Partili mevcut milletvekillerinin de yapılacak seçimlerde alınan kötü sonuçların müsebbibi olmamak adına, toplumda saygınlığı ve itibarı olan, yıpranmamış ve Ak Parti Genel Merkezi tarafından gizli yapılan “Kimi milletvekili görmek istersiniz?” anketlerinde öne çıkan yeni yüzlerle görüşmeler yaptıkları ifade ediliyor.

ESKİYE RAĞBET KALMADI
Geçmiş dönemlerde değişik vesilelerle sosyal medya ya da STK'ları ziyaretleriyle kendini siyasete hazırladığını ve milletvekili aday adayı olacağını ifade eden insanların sayısının artık çok azaldığı ve bu özelliği ile öne çıkanların ortalıkta pek görülmediği ifade ediliyor.

Ak Parti'nin geçmişteki popülaritesinin düşmesinin en önemli sebebi ise ilimizde yaşayacağı oy kaybı ve buna bağlı olarak partinin milletvekili sayısının düşme ihtimali.
Siyasi konjonktürü iyi okuyan, milletvekilliği düşünen ve Ak Parti'de ilk üçe giremeyeceğini anlayan isimlerin farklı ve yeni partilere yöneldiği ve aracılar vasıtasıyla genel başkanlarla görüştükleri biliniyor.

HANGİ PARTİ YÜKSELİYOR
Yapılan kamuoyu yoklamalarında Ak Parti, MHP ve Saadet Partisi'nin oylarında bir düşüş yaşanırken, CHP, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi ve Deva Partisinde artış söz konusu. Gelecek Partisi ile Muharrem İnce'nin Memleket Hareketi'nde ciddi bir hareketlilik görülmüyor.

AK PARTİ BU KEZ HALKI DİNLER Mİ?
Ak Parti'nin deprem ve pandemiden kaynaklı bir sorununa ilaveten geçmiş dönemlerde Genel Merkezin liste dayatmasına rağmen Erdoğan'ın hatırına da olsa partiye oy veren tabanın bu kez farklı bir tavır ortaya koyabileceği ifade ediliyor.

Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım'ın gazetemize yaptığı açıklamada “Listeyi Elazığ halkı belirleyecek” cümlesinin ne kadar gerçekleşeceği ve geçmişte ciddiye alınmadığı temayül yoklama sonuçlarının ve halk anketlerinin liste oluşumuna ne kadar etki edeceği merak ediliyor.

Bakmadan Geçme