Sağlığım Her Şeyim 'eTwinning' Projesi

Kübra Kabukçu/Elazığ Merkez Dr.Kadir Gökalp Anaokulu Öğretmeni Yasemin Polat'ın ortak olarak yer aldığı Şule Ayyıldız ve Zeynep Erbaş Öğretmenlerin Kuruculuğunu üstlendiği Sağlığım Her Şeyim (Healt is everything) eTwinning Projesinde Türkiye (9),Polonya(2),Hırvatistan (1),Bulgaristan(1),Azerbaycan (1), ortakları yer alıyor.

TAKİP ET

Konu ile ilgili yapılan açıklamada,“Toplumların sağlıklı gelecekleri için temel ,sağlıklı yetişmiş çocuklardır. Beslenmenin önemi, anne karnında başlayarak yaşlılığa kadar tüm hayatımız boyunca devam eder. Çocukluk döneminde özellikle ' oyun çocuğu ' veya ' okul öncesi dönem ' olarak adlandırılan 1-6 yaş tüm hayatımız boyunca sahip olacağımız özellikler açısından en önemli dönemdir.


Çocukluk çağında sağlıklı beslenme alışkanlıklarına sahip olamamış bireyler, yetişkin cağda alışkanlık değiştirmede zorluk yaşıyorlar. Çocuklarımız pandemi sürecinin de etkisiyle evlerde daha çok kalmaya başladılar ve evde kendileri ile vakit geçirecek, oynayacak,enerjisini atacak arkadaşları maalesef yok. Evde kaldıkları sürece spor yapamamakta ve abur çubuğa daha fazla yönelmekteler.


Bizler yetişkinler olarak ,çocuklarımızın sosyal, duygusal,fiziksel olarak gelişimlerini desteklemekle ve sağlıklı beslenmeyi onlara öğretmekle sorumluyuz . Projemizde çocuklarımızla sağlıklı beslenme, spor yapmanın önemi gibi konulara değineceğiz.


Hedeflerimiz; Çocukların sağlıklı beslenmenin önemini farketmesi ,aldıkları besinlerin sağlıklı olup olmadıklarını kavramaları,Sağlıksız gıdaların zararlarının öğrenilmesini,sporla daha sağlıklı bir vücuda sahip olunacağının bilinmesini sağlamak,doğru beslenme alışkanlığının kazanılmasını sağlamak,öğünlerde neler yenilmesi gerektiğini kavramak,kendimize neden iyi bakmalıyız konusunda bilinçli düşünebilmesini sağlamak,ailelerimize çocukların beslenme konusundaki fikirlerini dinlemeyi alışkanlık haline getirmeyi hedefledik.”dedi.

Bakmadan Geçme