SAADET'E GÜLE GÜLE

SEÇİM İTTİFAKLARI KONUSUNDA AK PARTİ-MHP VE BBP YERİNE HDP VE CHP İLE İTTİFAK PLANLARI YAPAN SAADET PARTİSİNE KAPILAR KAPATILIYOR MU?

TAKİP ET
Seçimlerde Partiler arasında ittifak yapmayı sağlayan yasal çalışma sürerken olası ittifaklar için de partiler arasında görüşme trafiği sürüyor. Ak Parti ve CHP etrafında oluşması beklenen olası ittifaklarda bazı partiler tarafını bugünden belirlemişken Saadet Partisi başta olmak üzere bazı partilerin hala kararsız oldukları gözüküyor.

 

ERDOĞAN: 'KENDİLERİ BİLİR'

Partiler arası ittifak çalışmaları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündemindeydi. Dün gerçekleştirilen AK Parti grup toplantısında seçim ittifakı görüşmelerinde Saadet Partisi'nin farklı partilerle masaya oturmasıyla ilgili görüşlerini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saadet partisine 'Güle Güle' mesajı verdi.

 

'BAŞKA YOL ARKADAŞI SEÇENLER…'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirilen partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda seçim ittifakı eleştirilerine yanıt verdi ve Saadet Partisi'nin ittifak için başka partilerle bir araya gelmesine değindi.

'Bu çatının altında olmasını arzu ettiğimiz partiler kendisine başka yol arkadaşı seçiyorsa onlara güle güle demekten başka bir şey elimizden gelmez.' diyen Erdoğan şöyle konuştu:

 

'BİZ GİTTİĞİMİZ YOL KADAR BU YOLA KİMLERLE GİTTİĞİMİZE DE BAKIYORUZ'

Kendilerinin siyasette gittikleri ve hedefledikleri yol kadar bu yola kimlerle gittiklerine baktıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, gurup toplantısında çok net konuştu.

'Geçmişte kimi seçimlerde zaten yapılan ama adeta hülle yöntemi kullanılan seçim ittifaklarının hukuki zemine kavuşturulmasıdır. Biz gittiğimiz yol kadar bu yola kimlerle gittiğimize de bakıyoruz.

MHP'nin birlikte oluşturduğumuz bu ittifak kararlı bir şekilde Meclis'te yürüyor. Niye birileri rahatsız oluyor? Neden? Niçin? BBP'de desteklediğini ilan etti.

 

'GÜLE GÜLE'

Seçim ittifakında asgari müştereklerde değil azami müştereklerde bir araya gelmenin mücadelesini verdiklerine dikkat çeken Erdoğan şunları söyledi.'Bu çatının altında olmasını arzu ettiğimiz partiler kendilerine başka bir yol arkadaşı seçiyorsa onlara da güle güle demekten başka bir şey elimizden gelmez. Biz geçmişte, azami müştereklerimizin olduğu siyasi partilerle beraber olmanın ittifakını kuruyoruz. Asgari müşterekler değil.'

 

SAADET'TEN HDP YE YEŞİL IŞIK

İttifak görüşmelerinde hala net bir tavır ortaya koyamayan partilerden biri de Saadet Partisi.  Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, katıldığı bir tv programında CHP ile de HDP ile de ittifak yapılabileceğinin sinyallerini verdi.

CNN Türk canlı yayınında Ahmet Hakan'ın moderatörlüğünde ekrana gelen Tarafsız Bölge programında partiler arasında devam eden ittifak görüşmeleri masaya yatırıldı.

Programın konuklarından Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, yol haritalarına ilişkin ipuçları verdi.

 

CHP-SP-HDP İTTİFAKI

AK Parti hükümetinin artık heyecanının kalmadığını savunan Aydın, seçim sonuçlarına göre bir ittifak kurmayı planlamadıklarını belirterek CHP ve HDP'ye açık kapı bıraktı.

Birol Aydın, 'Bir araya geliriz. CHP buyursun... HDP  buyursun... ' dedi.

  

Bakmadan Geçme