Operasyondan 100 TL Çıktı

Geçtiğimiz günlerde Tapu ve Kadastro Müdürlüğünde rüşvet operasyonu yapıldığına dair haberler yapıldı.

TAKİP ET

İlgili kurumlardan konu ile ilgili ön bilgi vermesinin ardından herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Ancak gözaltına alınan kamu görevlisi, emlakçı ve müteahhitlerin sorgulaması önemli oranda tamamlandı.

İddiaların temelinde Tapu'da görevli bir personel ile ilgili kişilerin görüşme ve gün boyu takip edilmesine dayalı bilgiler yer alıyor.

Yine aynı raporlarda, bir şahsın görevliye 100 TL (yüz lira) verdiği, bunu alan şahsın bunu önce sağ cebine, sonra sol cebine koyduğu, sonra minibüse bindiği, sonrasında çarşıda gezdiği, bir ara gözden kaybolduğu gibi bilgiler yer alıyor.

Tutanaklarda öne çıkan ve suç olarak nitelendirilen konunun özeti, masa başı görevi ve yetkisi olmayan bir görevlinin 100 TL karşılığı bazı emlakçıların işlerini hızlandırması ve öne alması.

Elbette yapılan yanlıştır ve suçtur. Devlet kurumları tüm vatandaşlara eşit imkânlar ve fırsatlar sunmalı, iş ve işlemlerde herhangi bir ayrıcalık ve ayrımcılık göstermemeli. Ancak birileri işlerinin hızlandırmak gereği duyuyorsa o kurumun da kendisini bir gözden geçirmesi gerekiyor.

Teknolojik üstünlük ve yöntemlerin tüm kamu kurumlarında halkın işlemlerini hızlandırma ve kolaylaştırmada kullanılmasına rağmen, tapu müdürlüklerinde işlemlerin bazen ağır aksak işlemesi değil midir asıl sorun?

Gelelim 100 TL'lik rüşvete.. Rüşvetin azı çoğu elbette olmaz. 100'e tenezzül eden fırsat bulduğunda daha büyüklerini de alır. Ancak ülkede daha büyük yolsuzluk, usulsüzlük ve vurgunlar varken ve konuda elde edilen bilgileri bizzat kurum müdürüne verip bunun idari soruşturma konusu olmasını sağlayıp gerekirse o personelin başka bir kurum ve göreve verilmesi gibi bir formül varken, “rüşvet operasyonu” başlığıyla birçok kişiyi zan altında bırakmanın yorumunu okurlarımıza bırakıyoruz.

Tekrar söylüyoruz, rüşvetin azını da çoğunu da yanlıştır, hatadır ve suçtur. Hiçbir suç cezasız kalmamalı. Lakin yapılan operasyonlar da “Dağ fare doğurdu” seviyesinde kalmamalı.

Bir sözümü de kamu kurumlarına. Sisteminizi öyle şeffaf, hızlı ve etkin hale getirin ki kimse kendine özel ayrıcalık açacak kapı ve aracı arama yoluna gitmesin.

Yorumlar 10
PALULU23 05 Eylül 2022 11:57

Sadece 100 tl degil hesaplarina da 300 tl 250 tl 200 tl para girişi yapilan tapu calisani var bir zat isimde verebilirim bu operasyon rüşvet alanlarada birsey olmaz ailelerine de merak etmeyin hatta daha cok itibar sahibi olucaklar takipçisi olun göreceksiniz

Sedat Ergin 02 Eylül 2022 11:08

Habere yorum yapan Ali denen yavşak, sen götünden element uydurmuşsun ne baskili ne tapusu yavşak herif sen dosyayı görmeden bilmeden konuşuyorsun, Saçma sapan şeylerden dolayı sırf olay ulusal medyaya yansımış diye böyle boş bi dosyadan tutuklananlar oldu, ama kimsenin ahı kimseye kalmaz, buna rağmen ülkemizde adaletli hukuk insanlarının olduğuna inanıyorum.

Miraç 01 Eylül 2022 19:06

Evet Elazığ ın hukuk bilgisi çok olan insanlar konuşmuş helal olsun cahiller zaten ne geliyorsa bu milletin cahilliğinden geliyor başımıza işin olayın gidişatını bile bilmeyenler yorum yapıyor tapuda masabasi memuru bile olmayan insan nasıl dönüm tapusu yapabilir vicdansızlar insanımıza sahip çıkın kulaktan dolma sözlere inanmayın Allah ın adaletine sığınıyoruz ortada suçta yok sucluda sadece kurbanlar var

Fahri 01 Eylül 2022 18:53

Evet Elazığ ın vatandaşları çok önemli hukuk bilgisine sahip maşallah Allah ın cahilleri tapu işlerinde masabasi memuru bile olmayan bi insan ne usulsüzlük yapabilir acaba gariban insanları kurban seçip ailelerini ateşe atan bizim toplumumuz artık biraz vicdana gelip kaf dağının arkasındakileri görmemeye devam edin asıl rüşvet ve yolsuzluğun nerelerde döndüğünü hepinizde gayet iyi biliyorsunuz Biz Allah'ın adaletine sığınıp dua ediyoruz sizde bu algı seneryolarini yazmaya devam edin Allah günahsız olanları tez vakitte selamete çıkarır inşallah

Ali 01 Eylül 2022 13:37

Sen boş yazı yaşmışsın Baskil'de 5000 dönüm merayı satmışlar, onlara kim tapu verecekti? Kadastrocular ve tapucular, anlat anlat hoş oliii

Esen 01 Eylül 2022 10:10

Bu haberi yazan dile getiren gazetecimize çok teşekkür ederiz işledikleri sadece masumiyet ortada suçlu yok aile ve çocukların gözyaşının hesabını kim verecek suçsuz yere 72 saat göz altı ve tutuklanma mebali büyüktür rabbim suçsuz kardeşlerimizin ahını bırakmasın bırakmazda

Emre 01 Eylül 2022 09:23

Belli ki operasyon yapılan kişiler gazeteye yazdırmış bunlari. Emniyet 9 ay takip edecek savcı tutuklayın diyecek mahkeme tutuklayacak ama 100 TL varmış geçin bunları paranın dibine vurmuşlar haksız kazanç sağlamışlar devlet de gerekeni yapmış 100 TL muhabbeti ile ancak kendinizi kandirirsiniz elazigin başına bela olmaya devam edin bakalım daha neler gelecek başınıza

Ela 31 Ağustos 2022 21:35

Yazıklar olsun onların aileleri ne durumda biliyorlar mı acaba peki almamışlarsa sadece var sayımla hareket ediyorlarsa ne olacak emniyet operasyon yapmış çalışmış çok yorulmuş başka büyük vurgunlarla uğraşın onların ailelerin akıttığı göz yaşları ne olacak peki o insanların yaşadıkları psikolojik baskılar 100 TL biz verelim devlete sussunlar

Ömer Şahin 31 Ağustos 2022 00:32

Bunu kim yazmışsa Allah’ına kurban 100 TL için içeri atılan kardeşlerimizin de çıkması umuduyla ????

Gerçekler 30 Ağustos 2022 18:16

Söylenenler böyle ise ; Yazıklar olsun ! 9 aylık takipten çıkan sonuç toplam 1850. Tl 2 kiloluk tavuk yazık değil mi bu elazığlı kardeşlerimize nerde bu halkın sahibi Ulusal medyaya yansıyacak kadar büyütülerek insanlarımız zan altına bırakacaksın sonra temizlemek için de kurbanları seçip göndereceksin Yazık ! Yazık ! Yazık ! Memleketin sahibi olmayınca ! olur mu diyelim…..

Bakmadan Geçme