Kirliliğe Devam…

İlimizin sahip olduğu en önemli turizm ve doğa zenginliğine sahip Sivrice ilçesinde bulunan piknik alanları sorumsuz bazı insanların bıraktıkları çöpler nedeniyle zor durumda. Turizm alanlarında yaşanan kirlilik hem duyarlı vatandaşların hem de ilimize gelen turistlerin tepkisini çekiyor.

TAKİP ET

Normalleşme adımlarının atılmasının ardından sokağa çıkma kısıtlamaları da sona erdi. Kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte vatandaşlar, kendilerini dışarıya attı. Sıcak havaların bastırması ile birlikte serinlemek isteyen vatandaşlar, soluğu Sivrice İlçesi'nde aldı.

Nefes almak için göl kıyısını tercih eden vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında oldukça şaşırdı.Etrafa saçılan çöpler, hem vatandaş olarak sorumluluğumuzu yerine getirmediğimizi hem de bu konuda idarecilerin gerekli önlemleri alması gerektiğini gözler önüne seriyor.

İlimizin sahip olduğu en önemli turizm ve doğa zenginliğine sahip Sivrice ilçesi ve Göl kıyıları sahipsizlikten ve bakımsızlıktan can çekişiyor.

“SAKLI GÜZELLİK''KİRLENİYOR
Hazar Gölü ile ilgili yayınlanan dergi, kitap ya da broşürlerde adından hep “Saklı güzellik”, “saklı cennet” gibi ibarelerin kullanıldığı Sivrice İlçesi ve Hazar Gölü'nün doğal güzelliği kirlenmeye ve ilimizin gelen misafirlerin tepkisini çekmeye başladı. Elazığ'ın gözbebeği ve turizm konusunda en büyük değerlerimizden biri olan Sivrice ilçesi ve tatil yerlerinde yaşanan çevre kirliliğini de defalarca gündeme getirmemize rağmen, hem bazı vatandaşlar halen sorumsuzluklarına devam ediyor hem de yetkili kurumların yeteri kadar çalışmadığı bir defa daha gözler önüne seriliyor.

ÇÖPLERİN GÖRÜNTÜLERİ SOSYAL MEDYADA
Elazığ'ın hem tarih hem de doğal güzellikler açısından oldukça zengin bir potansiyele sahip olmasına rağmen, turizm alanlarında yaşanan kirlilik hem duyarlı vatandaşların hem de ilimize gelen turistlerin tepkisini çekiyor. Sorumsuz insanların piknik alanlarına bıraktığı çöpler bir yana, yetkili kurumların çevre temizliği denetiminde ne kadar yetersiz olduğu bir defa daha gözler önüne seriliyor.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ DEVAM EDİYOR
Eşsiz manzarası, doğası ve sahilleri ile saklı bir güzellikte olan Sivrice ilçesi ve Hazar Gölü çevresinde , her yıl on binlerce misafir ağırladığı düşünüldüğünde, yaşanan çevre kirliliği de yerli ve yabancı turistleri hayal kırıklığına uğratıyor. Geçmiş yılların yaz aylarında en çok gündeme getirilen ve kamuoyunda tartışılan çevre kirliliği ne yazık ki bu yaz da devam ediyor ve halen gündemdeki yerini koruyor.Özellikle hafta sonları çok sayıda piknikçiyi ağırlayan Sivrice ilçesine bulunan tatil yelerinin hafta başı resimleri sosyal medyada sık sık gündeme getirildi ve önlem alınması için yetkililer yine uyarıldı.

BAZI VATANDAŞLAR SORUMSUZCA DAVRANIYOR
Vatandaşların da bilinçsiz kullanımları ve dikkatsizlikleri sonucu güzelim sahil kenarları ve piknik alanlarının sonraki kullanıcılara nezih bir şekilde bırakmak yerine sorumsuzca terkedilen alanlar ne yazık ki hem çevre kirliliğine hem de bazı hastalıklara sebep olabiliyor. Vatandaşların yaptığı bu sorumsuz davranışlardan sonra yetkili kurumlarında çevre temizliğine yeterince önem vermemesi, sorunu daha da büyütüyor.

DOĞAL GÜZELLİĞİMİZ İLE DEĞİL ÇEVRE KİRLİLİĞİ İLE GÜNDEMDEYİZ
Sivrice ve Hazar Gölü kıyılarında piknik yapan bazı kişilerin çevresini kirleterek gitmesi ve sorumsuzca davranmasının yıllardır en büyük sorun olduğunu ifade eden vatandaşlar,“ Milyonlarca kişinin kullandığı sosyal medya da paylaşılan çöp görüntüleri ilimiz için çok iyi olmuyor. Elazığ'ın reklamının kötü olarak anlatılmasına neden oluyor.”diye ifade etti.

ÇEVRE ZABITALARI GÖREV YAPMALI
Bölgenin daha temiz olması ve hem yazlıklarda oturan insanların hem de piknik ve yüzme amacıyla gelen insanların çevre konusunda bilgilendirilmeleri için çevre zabıtalarının görevlendirilmesi gerektiğini geçtiğimiz dönemlerde gündeme getirmiştik. Çevre zabıtalarının yaz aylarında aktif olarak görev yapmasının önemini anlatmış, ve yaşanan çevre kirliliğinin azalacağını ifade etmiştik. Bu nedenle vatandaşlar, bu konuda Sivrice belediyesi yerine İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün daha aktif olması gerektiğini ve Elazığ Valiliği tarafından koordinesinin sağlanması gerektiğini belirtiyorlar.

Bakmadan Geçme