İSTİHDAM KOMİSYONU KURULMALI

ÜLKEMİZ KADAR ŞEHRİMİZİN DE EN ÖNEMLİ SORUNU İŞSİZLİK. MERKEZİ HÜKÜMETLE BİRLİKTE ŞEHRİMİZ DİNAMİKLARİNİN DE BU KONU ÜZERİNDE ÇALIŞMASI VE İSTİHDAM KOMİSYONU KURULMASI ŞART OLDU      

TAKİP ET
Gündemde farklı konular olsa da halkın tek gündemi işsizlik ve geçim sıkıntısı. Asgari ücretin belirlenmesi aşamasında vatandaşlar artan fiyatlarla geçinmekte zorlanırken memur ve esnafların durumu da içler acısı.

 

TEHLİKE SİNYALLERİ

Kış ayının kendini iyice hissettirdiği  ve doğalgaz faturalarının 600-700 TL'yi bulduğu bu  günlerde vatandaşlar zorluk çekiyor. İşsizlik yaşayan ve evine düzenli bir gelir girmeyen aileler kış soğuğunu hem hanelerinde hem de yüreklerinde yaşıyorlar.

 

SOKAĞIN SESİ DUYULMALI

Hükümetin birçok alanda yaptığı hizmetler ve icraatları beğendiklerini belirten vatandaşlar, bunca güzel hizmetlerin yanında artış oranı her gün daha da büyüyen işsizlik problemine hem merkezi hem de yerel yöneticilerin dikkat kesilmesi ve önlem alınması gerektiğini ifade ediyorlar.

 

İSTİHDAM KOMİSYONU KURULMALI

Merkezi hükümetle birlikte yerelde de işsizliğin kısmen de olsa azaltılması için istihdam komisyonun kurulması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, bu konuda valiliklerin devreye girmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Ayda bir toplanacak istihdam komisyonuna; İlin Valisi, Belediye Başkanı, Rektör, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, ekonomi merkezli çalışan MÜSİAD, ASRİAD, ASKON ve şehirde 30 ve daha çok eleman istihdam eden şirketlerin yöneticileri  katılmalı.

 

HAVUZ OLUŞTURULMALI

İŞKUR'dan bağımız olacak ve gelen taleplerin bir sekretarya tarafından bilgisayar ortamında bir havuzda biriktirecek olan komisyon, işverenler tarafından eksikliği hissedilen elemanlar konusunda eleman arayanlara yardımcı olacak.

 

ÇALIŞACAK ELEMAN BULAMIYORUZ

Bu komisyonun kurulması ve işlevini yerine getirmesinden sonra zaman zaman işverenlerden duyulan 'iş çok ama çalıştıracak eleman bulamıyoruz' serzenişleri de son bulacak.

İş arayan ile işverenleri buluşturacak bir platform olacak bu komisyonuna başta hasta bakım, evde temizlik işleri, bağ ve bahçe, budama, tarım işçisi, tadilat ve onarım gibi hizmetlere ihtiyaç duyan vatandaşlar da talepte bulunacak ve bu işleri yapan elemanların telefonları verilecek.

 

TAKİP EDİLECEK

Komisyon, elaman talep eden kuruluş ile bu kuruluşa gönderilen elamanları takip edecek ve olumsuz bir durum yaşanması durumunda bunu kayıtlara geçirecek ve sorun çıkartan taraf sistemden çıkartılacak.

 

YAŞAYAN BİLİR

Kış mevsiminin  ağır şartlarında özellikle işsiz vatandaşların ve ailelerinin büyük sıkıntı çektiğine dikkat çeken vatandaşlar, hem merkezi hükümetin hem de yerel idarecilerimizin bu konuda yapacakları çalışmalarla sosyal bir probleme çare olacakları gibi mazlum ve mağdurların duasını alacaklarını ifade diyorlar.

Bakmadan Geçme