İsteseler İdam Cezası 30 Dakikada Yasalaşır

Tamer ÖREN - Toplumun her kesiminden vatandaşlarını idam cezasının geri gelmesini istediğini belirten BBP Elazığ İl Başkanı Alpay GÖKÇE ' Siyasi söylemlere, polemiklere gerek yok. Yapılacak şey çok basit. Her şey yarım saatte çıkacak  bir yasaya bakar' dedi.

TAKİP ET
Önceki gün Ankara'da Eylül YAĞLIKARA adlı 8 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara uğrayıp vahşice katledilmesinden sonra   Türkiye ayağa kalktı. 7'den 70'e olayı duyanlar minik Eylül için gözyaşı dökerken sosyal medyada vatandaşlar çeşitli kampanyalar düzenleyerek idam cezasının yeniden yürürlüğe girmesini istedi. Büyük Birlik Partisi Elazığ İl Başkanı Alpay GÖKÇE, parti olarak idam cezasının geri gelmelerini istediklerini bu konuda yasa çıkarılması halinde kendilerinin her türlü destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi. GÖKÇE 'En son yaşanan minik Eylül olayı  üzerine idam konusu yine ülkemizin gündemine oturdu. Sağ seçmen, sol seçmen, cumhuriyetçi, muhafazakar, siyasi vatandaş, sade vatandaş gözetmeksizin halkın tamamına yakınının idamın geri gelmesini istediği aşikardır. Bu konuda halkın vekili olduğu iddiasını taşıyan vekillerin artık vatandaşın sesine kulak vermesi bu konuda üzerine düşeni yapması gerekmektedir. Siyasi söylemler, polemikler üretmeye kendi aralarında tabir caizse top çevirmelerine gerek yoktur. Yapılacak çok basittir, her şey yarım saatte çıkarılacak bir yasaya bakıyor' diye konuştu.  MHP Genel Başkanı Dr.  Devlet BAHÇELİ'nin bu noktada önemli bir adım attığını vurgulayan GÖKÇE ' Şimdi sürecin önünü kararlılıkla açmasını bekliyor ve talep ediyoruz. İdam konusunda geçmişte en önemli adımı bizim partimiz Büyük Birlik Partisi atmış idamın geri getirilmesi için 2 milyon  imza toplayıp meclise sunmuştur. Genel Başkanımız Sayın Mustafa DESTİCİ de bu konuda çok hassas ve üzerine düşecek herhangi bir şey olduğunda çekinmeden gerekli somut adımları herkesten önce atacaktır' diye kaydetti.

 Halkın ve kendilerinin artık bu olaylara tahammülleri kalmadıklarının altını çizen GÖKÇE 'Tüm ülke katmanlarının aynı noktada ittifak edip ortak görüş bildirdiği ender konulardan biri idam konusudur. Milletvekilleri, meclis, etki ve yetki sahibi olan merciler bu bağlamda adım atmayacak olurlarsa halkın vicdanında idam edileceklerdir. Bu işin önünde hiçbir bahane ve mazeret içeren söylem ve düşünce biçimini kabul etmiyoruz. ' yaparız, yapacağız, ederiz, edeceğiz, ' gibi miadı dolmuş günü kurtaran kelimeler konunun çözümüne kifayet etmiyor halk nazarında kabul görmüyor. Kimse topu bir diğerine atmasın. Halkın vekilleri olduğunu ifade edenler halktan aldıkları vekaletin ve yetkinin icabını yerine getirsin. Halkın, oyları ile milletvekillerine yüklediği mesuliyet ve sorumluluk bunu gerektiriyor. Şayet onlarda samimilerse parti lider sultasını idam meselesinde kırar, partilerine baskı kurar, halkın selametine olan bir yol izlerler. İdam artık her seçimin siyasi rant malzemesi, seçim yatırımı olmaktan çıkmalı yasal düzenlemeye gidilmelidir.  Halkın kahir ekseriyeti bunu istemesine rağmen vekiller gerekli girişimlerde bulunmuyor ise kimse kusura bakmasın o zaman bu vekiller halkın vekili değil partilerin ve liderlerin vekilidir. Yaşanılacak bu ve benzeri her olayda sorumluluk ve vebal tüm siyasilerin omuzundadır' diyerek sözlerini tamamladı.

Bakmadan Geçme