Fırat'ın Tanıtım Atağı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasından sonra yapılacak okul tercihlerinde her bir üniversite kendi avantajlarını, imkânlarını ve şehrinin öğrencilere sunacağı güzellikleri anlatan tanıtım programları yaptılar.

TAKİP ET

Değişik medya ve sosyal medya platformlarını kullanarak yapılan tanıtım programlarında Fırat Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü etkili ve dikkat çeken bir tanıtım süreci yürüttü.

Bu süreçte yerel televizyon kanalları aktif şekilde kullanıldığını gördük. Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş; Kanal Fırat - Kanal 23 - Kanal E ortak canlı yayınına katıldı.
Bununla birlikte Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ ve Prof. Dr. Soner Özgen ve dekanlarımızı da Kanal 23 ve Kanal Fırat televizyonlarında ayrı ayrı canlı yayınlarda kurumsal tanıtım yaparken gördük.

İlimiz medyası yanında Anadolu medyası ilk kez aktif bir şekilde kullanıldı. İl il gezilerek öğrenciler Fırat Üniversitesi'ne davet edildi bu kapsamda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz; Diyarbakır – Uzay Haber TV, Şanlıurfa – Güneydoğu TV, Kahramanmaraş – Aksu TV, Kayseri – TV1, Malatya – ER TV, Adıyaman – Mercan TV'de katıldığı programlarla gençlerimize Fırat ve Elazığ'ın avantajlarını anlattı.

Twitter'da “FıratSeniBekliyor” etiketiyle tanıtım çalışması yapıldı. Binlerce paylaşımın yapıldığı etikette öğrenci adayları Elazığ'a ve Fırat Üniversitesi'ne davet edildi. İl yöneticilerinin de katıldığı çalışmada toplamda 12,9 bin paylaşım yapıldı.

Fırat Üniversitesi'nin profesyonelce hazırlanan tanıtım filmi birçok platformda yayınlandı.

Bu yıl uzun bir sürenin ardından Elazığ'daki öğrenci adaylarının dikkatini çekmek amacıyla Elazığ'a 20 ayrı noktada bilbord reklamı, 15 noktada raket reklamı yayınlandı. Ayrıca 4 farklı nokta için de pankart çalışması yapıldı. Afişlerde Fırat Üniversitesi'nin ayrıcalıkları anlatıldı.

Tercih sürecinde Elysium AVM ve Park 23 AVM'de tanıtım standı kuruldu. Açılan tanıtım stantlarında öğrenci adaylarıyla buluşuldu ve Üniversite hakkında sorular cevaplandırdı.

Tanıtım çalışmaları kapsamında Ankara'nın Altındağ ilçesindeki Üniversite Tanıtım Günleri ile Van'a 13 bölge üniversitesinin katıldığı Tanıtım Günleri fuarına katılım sağlandı.

Tüm bu çalışmalar, Fırat'ı yeni öne çıkmalara ve zaten bir klasik haline getirdiği birçok yeni başarılara götürmekle kalmayacak, Elazığ'ın prestijli bir eğitim kendi olmasına vesile olacak.

Fırat'ın ülkemizin en saygın üniversiteleri konumuna yükselten bu çalışmaları aidiyet bilinci ve büyük bir heyecanla gerçekleştiren FÜ Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ve kurumsal iletişim koordinasyon merkezine teşekkür ediyoruz.

Bakmadan Geçme