Elazığlılar Yakışmadı!

Elazığ Belediyesinin şehrin her sokağına birer adet konulmaya başlayan, 'Kullanılmış Giysi Kumbarası' çok güzel düşünülmüş bir hizmet.

İlk etapta 200 noktaya yerleştirilen şimdilerde ise sayıları her geçen gün arttırılarak adeta her sokakta rastladığımız bu kumbaralara giysi, ayakkabı ve her türlü tekstil ürünleri bırakılabiliyor. Bu sayede bir noktada biriken kullanılmış giysiler daha sonra Elazığ belediye personelleri tarafından belirli periyotlarla toplanıyor.

Kullanılır durumda olanlar ayrıştırılıp temizlenerek, ütülendikten sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken diğerleri ise ekonomiye kazandırılmak için geri dönüşüme gönderiliyor. Bu sayede hem ülke ekonomisine katkı sağlanırken hem de ihtiyaç sahiplerinin yüzleri güldürülüyor.

Ama son zamanlarda kumbaraların kilitleri kırılıyor, kapakları eziliyor, içindeki kumaş atıkları etrafa saçılıyor, mekanizmaları çalışamaz hale getirilmeye çalışılıyor. Kumbaralara zarar veriliyor. Ataşehir Mahallesi kanal boyundaki giysi kumbarasına zarar verilmiş kıyafetler etrafa saçılmış halde.

Tekstil kumbaralarına zarar verilmesine tepki gösteren vatandaşlar, “kamu mallarını kullanırken daha duyarlı olalım ve kumbaralara zarar veren kişi ya da kişileri görmemiz halinde şikayette bulunalım yazıktır günahtır” ifadelerinde bulundular.

Yorumlar 8
Fatih 03 Nisan 2024 21:25

Bırakın artık şu yaptım oldu mantığını, bir işi yapmayı bilmiyorsaniz bir bilene sorun halkın parasını çarçur etmek sizin gibi zillulahi fil aleme yakışır mı hic, Avrupa'da yüzlerce var böyle şeyler olmuyor.

Sürsürülü 03 Nisan 2024 19:55

Haberinizin başlığını kınıyorum! Herkes biliyor ki bunu yapanlar kâğıt toplayıcılar. Elazığlılar oradan giysi çalmaya tenezzül edecek insanlar değildir. Elazığlılar’a (giysi çalmak) yakışmadı, ne demek yaa ..

Fatih 03 Nisan 2024 16:10

Bunu yapanların Elazığlı olduğunu düşünmüyorum. İhtiyaç sahibi böyle yapmaz. Eskileri alıp satan bir gurup olduğunu düşünüyorum

Ataşehir 03 Nisan 2024 10:44

Gözümüzün önünde evimin karşısında yapıyolar kızoyoruz bağırıyoruz ama nafile

Xyzd 02 Nisan 2024 21:50

Oraya bir iki tane kamera takmak çok mu zor? Hiç mi kimsenin aklı bunu akıl edecek kadar çalışmıyor?

Erdem 02 Nisan 2024 20:11

İnanın gözümle gördüm motor la geri dönüşüm toplayanlar kırıyorlar di kızdım polis çağırıyorum deyince kactilar

Sürsürülü 02 Nisan 2024 19:40

Kumbara dilenci sembolu kadırılsın ayıp ayıp ne hale düştün gakko....yazık...

Rado 02 Nisan 2024 13:43

O gumbaralara zarar verenler inancın olsun Elazığlı değil, hepsi suriyeli.

Bakmadan Geçme