Elazığlılar Yakışmadı!

Elazığ Belediyesinin şehrin her sokağına birer adet konulmaya başlayan, 'Kullanılmış Giysi Kumbarası' çok güzel düşünülmüş bir hizmet.

Elazığlılar Yakışmadı!

İlk etapta 200 noktaya yerleştirilen şimdilerde ise sayıları her geçen gün arttırılarak adeta her sokakta rastladığımız bu kumbaralara giysi, ayakkabı ve her türlü tekstil ürünleri bırakılabiliyor. Bu sayede bir noktada biriken kullanılmış giysiler daha sonra Elazığ belediye personelleri tarafından belirli periyotlarla toplanıyor.

Elazığlılar Yakışmadı!

Kullanılır durumda olanlar ayrıştırılıp temizlenerek, ütülendikten sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken diğerleri ise ekonomiye kazandırılmak için geri dönüşüme gönderiliyor. Bu sayede hem ülke ekonomisine katkı sağlanırken hem de ihtiyaç sahiplerinin yüzleri güldürülüyor.

Elazığlılar Yakışmadı!

Ama son zamanlarda kumbaraların kilitleri kırılıyor, kapakları eziliyor, içindeki kumaş atıkları etrafa saçılıyor, mekanizmaları çalışamaz hale getirilmeye çalışılıyor. Kumbaralara zarar veriliyor. Ataşehir Mahallesi kanal boyundaki giysi kumbarasına zarar verilmiş kıyafetler etrafa saçılmış halde.

Elazığlılar Yakışmadı!

Tekstil kumbaralarına zarar verilmesine tepki gösteren vatandaşlar, “kamu mallarını kullanırken daha duyarlı olalım ve kumbaralara zarar veren kişi ya da kişileri görmemiz halinde şikayette bulunalım yazıktır günahtır” ifadelerinde bulundular.