Milletvekili Işıkver: 'Gidin Başka Yerde Oynayın'

Hazine ve Maliye Bakanlığı destekli esnaf kredilerinin faiz oranlarının yükseltilmesi konusu Elazığ'da tartışılmaya devam ederken konu Cumhur İttifakı partileri olan Ak Parti ve MHP'li 2 Milletvekili arasında polemiğe neden oldu.

Milletvekili Işıkver: 'Gidin Başka Yerde Oynayın'

Hazine ve Maliye Bakanlığı destekli esnaf kredilerinin faiz oranları yükseltilmiş, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 5 il ve 2 ilçe bu artışlardan muaf tutulurken Elazığ bu kapsama alınmamıştı. Konuyla ilgili geçtiğimiz gün bir açıklama yapan MHP Milletvekili Semih Işıver, sürecin takipçisi olduklarını, AK Parti Milletvekillerinin girişimde bulunmamaları halinde kendilerinin girişimlerde bulunacaklarını açıklamışlardı.

NAZIRLI: "DEMEÇ SİYASETİ BİTTİ"

Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve MHP Milletvekili Semih Işıkver’in bu açıklamalarının ardından bugün Ak Parti Milletvekili Nazırlı da bir açıklamada bulundu. Nazırlı, “demeç siyaseti” dönemi bitmiştir vurgusuyla başladığı açıklamasında:

“Değerli Hemşerilerim, Elazığ’ımız da "demeç siyaseti" dönemi artık bitmiştir. Şehrimize dair her sorunu çözmeye değil şahsi reklamı için değerlendirenlerin ne niyetleri sahih ne de yaptıkları doğrudur. Bu bağlamda Halkbank tarafından esnafımıza yansıtılan kredi faiz oranları ile ilgili kararı ilk anından itibaren takip ettiğimizi aziz hemşehrimize ifade etmek isterim. Odalarımız, esnafımız ile istişare ile yürüttüğümüz sürecin herhangi birinin reklamına kurban edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Halk Bankası yönetimi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Herkesi rahatlatacak sonucu almak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sadece 2 açıklama ile süreci manipüle etmek isteyenleri samimi olmaya davet ediyorum. Yarın Esnaf odalarımız ile toplantı yaparak süreci tekrar değerlendirecek ve gerekli adımları atmaya devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

IŞIKVER: “MARİFETSİZ SİYASETÇİLERİN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖSTERECEĞİZ”

Nazırlı’nın bu açıklamasının ardından MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver de bir açıklama yaptı. Nazırlı’nın “Yarın esnaf odaları ile toplantı yaparak süreci yeniden değerlendireceğiz” açıklamasına yanıt veren Işıkver açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Değerli Hemşehrilerim..

Halkbank tarafından esnafımıza yansıtılan kredi faizleri ile alakalı yaptığımız açıklamaların arkasındayız.

Tribün siyasetinden, vatandaşın gözünü boyamaktan başka hiçbir marifeti olmayan siyasetçilerin gerçek niyet ve kabiliyetlerini göstermek bizim boynumuzun borcudur.

Allah kerimdir.

Kimse kimseye kendini anlatmasın..

Kimse de şansını daha fazla zorlamasın..

Gözümüz üzerinizde..

Bizi kendinize benzetmeyin..

Biz demir leblebiyiz, ağzınızda çiğnemeye diş bırakmayız..

Gidin başka yerde oynayın.

Yarın odaları toplayacakmışsınız.

Göreceğim marifetinizi.

Vesselam.”

Cumhur ittifakı Milletvekilleri arasında yaşanan polemiğin nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor.