Diş Beyazlatma Tedavisi

Başak MERAL GÜNDÜZ/ Diş beyazlatma yıllardır uygulanan ve diş estetiği için olumlu katkıları olan bir estetik diş hekimliği uygulamasıdır.

TAKİP ET

Güzel bir gülümsemenin kişiye öz güven kattığı ve sosyal ilişkilerinde rahatlıkla beraber başarı getirdiği apaçık ortadadır.

Daha rahat gülmek konuşmak ve güzel görünmek için uygulanan diş beyazlatma işlemi hakkında konunun uzmanı Diş Hekimi Dr.Pınar ARDIÇOĞLU gazetemize açıklamalarda bulundu.

Diş Beyazlatma İşlemine Neden İhtiyaç Duyarız?

Diş Hekimi Pınar Ardıçoğlu,”Diş beyazlatma işlemi karşı taraf üzerinde bırakacağımız etki açısından da çok önemlidir. Etkili bir gülüş ve bunun önemli bir parçası olan beyaz görünümlü dişler bireyin özgüvenini artıran unsurlardır”dedi.


DİŞ BEYAZLATMA(BLEACHİNG)

Pınar Ardıçoğlu,”Diş beyazlatma dişin renginde 7 ila 10 tonluk açılma sağlayan kozmetik bir işlemdir.Diş beyazlatma esasında yeni bir yöntem değildir.1950'lerden bu yana uygulanan güvenilirliği kanıtlanmış bir işlemdir.Diş hekimi kontrolünde profesyonel olarak uygulanan diş beyazlatmanın dişlere ve genel sağlığa hiç bir zararı yoktur.Ta ki kişinin kendi başına uyguladığı,doktor kontrolünde olmayan hiçbir yöntem ve ürün için bu güvenilirlik söz konusu olamaz.Ben kliniğimde diş beyazlatma öncesi diş rengini değerlendiriyor,renk skalasından kayıt alıyor,hatta fotoğraflar çekiyorum.İşlem sonrası aldığım renk kaydını ve fotoğrafları karşılaştırıp hastalarımın memnuniyetine ortak oluyorum”dedi.


BEYAZLATMA İŞLEMİ OFİS TİPİ VE EV TİPİ OLMAK ÜZERE İKİ ŞEKİLDE UYGULANABİLİR

Ardıçoğlu,Beyazlatma işlemi ofis tipi ve ev tipi olmak üzere iki şekilde uygulanabilir.Ofis tipi beyazlatma hızlı ve etkili bir yöntemdir.Doktorun ofisinde ayıracağınız bir saatte yüz güldürücü bir sonuç elde edersiniz.Ev tipi beyazlatmada kişiye özel şeffaf plaklar beyazlatma ürünüyle beraber kullanılır.Doktorun önerdiği şekilde evde uygulanan beyazlatma sistemi,doktor seanslarıyla değerlendirilir.Ev tipi beyazlatma yöntemi,ofis tipi beyazlatma yöntemine göre daha yavaş beyazlatma sağlar.Ofis tipi beyazlatmanın mı yoksa ev tipi beyazlatmayı mı tercih edeceğimizi ise ,kişiye ve dişlerin durumuna göre hastamızla beraber karar veriyoruz.Beyazlatma işlemini takip eden bir kaç gün özellikle renkli gıdalar ve sigara konusunda kısıtlamalar öneriyoruz.Beyazlatma işleminin etkinliğinin azalmasını istemiyorsanız doktorun önerdiği diyet kısıtlamalarına özenle uymamız gerektiğini ifade etti.


Dişler Beyazlıklarını Neden Kaybeder?
Pınar Ardıçoğlu”Kabaca dişlerde oluşan renk değişikliklerini iki grupta sınıflandırabiliriz. Yaşlanmaya bağlı oluşan renk değişikleri, çocukluk döneminde meydana gelen yapısal bozukluklar.Bebeklik ve anne karnındayken maruz kalınan bazı ilaçlar ve bazı sistemik hastalıklar gibi içsel kaynaklı renk değişimleri veya dışsal kaynaklı renk değişimi dediğimiz günlük yaşantımızda kullandığımız renk verici yiyecek ve içecekler (sigara, çay, kahve gibi…) ve dışardan aldığımız mineral miktarları dişlerde renk değişimine neden olabilmektedir”dedi.

Bakmadan Geçme