Davutoğlu Hala Israrcı

21 Ağustos'ta Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşecek altılı masa toplantısının hazırlıkları sürerken, izlenecek politikalar konusunda ortaklar arasındaki görüş ayrılıkları derinleşiyor. Altılı masada son günlerde özellikle Suriye politikası konusunda tartışma yaşanıyor.

TAKİP ET

Türkiye'nin geçmişteki Suriye politikasında attığı yanlış adımlarda doğrudan payı bulunduğu belirtilen Davutoğlu, üstü kapalı olarak Türkiye'nin Suriye ile diyaloga girmesine itiraz ediyor. Son olarak bu tavrını, “Rusya, Türkiye'yi Esad rejimini meşrulaştıracak şekilde görüşmeye zorluyor” sözleri ile gösterdi.

Davutoğlu'nun ülkemize pahalıya mal olan ve bugünlerde Ak Partinin de başına bela olan “komşularla sıfır sorun” diyerek başlattığı Suriye politikasının yanlışlığını hemen herkes kabul ederken kendisinin inatla bunu savunmasını anlamak çok zor.

6'lı masanın Davutoğlu dışında tüm partileri Suriye politikasının yanlışlığını savunurken, daha da önemlisi Ak Parti bile Suriye ile uzlaşı zemini başlatırken, Davutoğlu'nun bu ısrarı, inadı ve duruşu, 6'lı masanın gelecekteki resmini vermesi açısından önemli bir gösterge.

Adam resmen Suriye politikasını tüm görünen ve yarınlarda ortaya çıkacak tehlikelerine rağmen savunuyor. Adamda geri vites yok.

Bakmadan Geçme