Çözüm Odaklı Siyaset

İlimizin sorunları bizzat Bakanlara iletiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu ile görüşen Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım'ın girişimleri sayesinde sorunların çözümü noktasında önemli adımlar atıldı.

TAKİP ET

Özellikle 24 Ocak 2021 depreminin ardından oluşan sorunların çözümü noktasında sık sık ilgili bakanlarla görüşen ilimiz siyasileri, yeni bir Ankara çıkarması yaparak bakanlarla görüştü.

Elazığ Hakimiyet Gazetesi olarak sıklıkça dile getirdiğimiz ve sorunların çözümü için Ankara'da üst düzey toplantıların yapılması gerektiği haberlerimizin ardından ilimizin siyasileri Ankara'da bakanlar nezdinde önemli ziyaretlerde bulundular.

ÇÖZÜMÜN KAYNAĞI BAKANLAR
Deprem sonrası sorunların çözüme ulaşanları kadar hala sorun olarak devam eden yığınla problemin var olduğu gerçeği devam ederken küçük dokunuş ve ilgili bakanlıklarla yapılacak görüşmelerle vatandaşın şikâyet ettiği konudan, dua edeceği konumuna geçeceği problemlerimizin çözümü için ilimizin siyasileri önemli ziyaretlerde bulunuyorlar.

Ak Parti'nin şehrimize yaptığı önemli yatırımlar ve hizmetlere karşın basit bürokrat ve mühendislik hataları sebebiyle bu hizmetler anti propagandanın ve eleştirilerin de kaynağı oldu.

ANA SORUN TOKİ
TOKİ tarafından büyük bütçelerle yapılan devasa yatırımlara rağmen konutların beklenen özellikte olmaması, evlerin küçük, malzemelerin kalitesiz olduğu iddiaları, kuralarda yaşanan sorunlar ve vatandaşların yaşadığı problemlerin çözülmemesi nedeniyle değişik zamanlarda halktan tepkiler gelmişti.

TOKİ'nin eksiklerini tamamlaması ve aksaklıkların giderilmesi sürecinde siyasetin elinin değmesi ve bunların hızlandırılması gerekiyordu. Geçmişte ilimizde ve Ankara'da yapılan çözüm toplantılarının periyotları daha da sıklaştırılması gerekiyordu. Siyasi ve yerel aktörler toplan-resim çek- dağıl buluşmalarını, toplan-çöz formatına dönüştürmesi gerekiyordu.

ELAZIĞ'DAN ANKARA ÇIKARMASI
AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu ile bir araya geldi. Bakanlık binasında gerçekleşen görüşmede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Elazığ'da yapılan çalışmalar konuşuldu.

TOKİ KONUTLARI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI KONUŞULDU
Milletvekilleri, Belediye Başkanı ve İl Başkanı, Elazığ'da bakanlık tarafından yapılan çalışmalar, TOKİ konutlarından yapımı, tamamlananların teslim tarihi, yapımı devam edenlerin bitme aşaması ve yeni yapılması planlanan konutlar ile kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili Bakan Kurum'la görüştü. Öte yandan Elazığ'da yapılan çalışmaların hızlandırılması için Elazığ'a önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan üst düzey yetkililerin geleceği öğrenildi.

ELAZIĞ'DA YAPILACAK PROJELER GÜNDEME GETİRİLDİ
AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu'nu ziyaret ettiler. Gençlik ve Spor Bakanlığı binasında gerçekleşen görüşmede bakanlık tarafından Elazığ'da yapımı devam eden ve yapılan projelerle ilgili istişare toplantısı gerçekleştirildi.

VATANDAŞ MÜJDE BEKLİYOR
AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yaptığı görüşmede ilimizde özellikle deprem konutları ile ilgili yaşanan sıkıntıların aktarıldığı ifade edildi.

Deprem konutların vatandaşların isteğine ve taleplerine karşılık veremediği ve depremzede vatandaşların yaşadığı sıkıntıların ifade edildiği toplantı da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un ilgili kurumlara talimat verdiği ve ilerleyen günlerde bakanlıktan üst düzey yetkililerin ilimize gelerek incelemelerde bulunacağı dile getirildi. Yapılacak incelemelerden sonra eksikliklerin tamamlanacağı ve yaşan sorunların çözümü için ilgili kurumlar ile geniş kapsamlı bir toplantı düzenleneceği ifade edildi.

ANKARA ZİYARETLERİ SIKLAŞTIRILARAK DEVAM ETMELİ
İlimizden yaşanan sorunların bakanlıklarımıza iletilmesi noktasında en büyük görevin siyasilerimize düştüğünü ifade eden vatandaşlar, “Siyasilerimizin Ankara'da gerçekleştirdiği ziyaretler önemli. Birçok sorunumuz var. Bu sorunların çözümü için üst düzey makamlara sıkıntıların anlatılması lazım. İnşallah gerçekleştirilen ziyarette ilimiz için güzel bir sonuç çıkar. ”dedi.

Bakmadan Geçme