Belediyenin Psiko-Destek Çalışması

Kendisi medyada çok görünüp bunun reklamını yapmaktan kaçınsa da depremin ilk anından itibaren başta Malatya olmak üzere tüm bölgelere ilk ulaşan ve yardımlarını götüren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları oldu.

TAKİP ET

24 Ocak 2020'de ilimizdeki depreme İtfaiye Müdürlüğü binasında yakalanan ve anında kriz masasını oluşturup arama kurtarma çalışmalarına start veren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlulları, 'Hep Birlikte Bu Zor Günleri Aşacağız' sloganı ile hareket ederek Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra tüm deprem bölgelerine ulaşıyor ve desteğini esirgemiyor.

Malatya'ya ilk günden itibaren giden İtfaiye Müdürlüğüne bağlı arama kurtarma timleri, çok sayıda canı kurtararak görevlerini, başarıyla tamamladılar. Sıcak aş, battaniye, çadır, yakacak, kuru gıda yardımlarıyla afetzedelerin yanında olan Elazığ Belediyesi temizlik ekipleriyle de Malatya'da hizmete devam ediyor.

Elazığ Belediyesi, arama kurtarma faaliyetleri, temizlik ve insanı yardım çalışmaları yanında depreminin çocuklarda oluşturduğu travmaları da gidermek için Kahramanmaraş'a gönül köprüsü kurdu.

Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu başkanlığında oluşturulan ve uzman psikolog, sosyal çalışmacı, aile danışmanları ve çocuk gelişim uzmanlarından oluşan ekip, Kahramanmaraş'a Çocuk Oyun Çadırı kurarak çocuklara yönelik etkinlikler düzenlemeye devam ediyorlar.

Gün boyu çeşitli etkinlikler yapılan çadırda çocuklar keyifli dakikalar geçiriyor. Çocukların bu zor günlerde mutlu olması ve depremde yaşadığı travmayı atmaları için pisko-sosyal ekiplerinin çalışmalarıyla hem aileler hem de çocuklar yaşadıkları acıyı bir nebze de olsa hafifletiyorlar.

Depremin, ilk anından itibaren afet bölgelerine yönelik anlamlı çalışmalarından dolayı Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları'na ve bu çalışmalarda görev yapan tüm Belediye personeline tüm hemşerilerimiz adına gösterdikleri bu duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz.

Bakmadan Geçme