Bakanlık Paylaşımı Tamam (?)

Bir türlü Cumhurbaşkanı adayını belirleyemeyen muhalefette görüşmeler sürüyor.

TAKİP ET

Dün onuncu toplantısını Gelecek Partisi'nin ev sahipliğinde yapan altılı masada, partilerin istediği bakanlıklar bir süredir merak konusu oluyordu.

Konu ile ilgili Ankara kulislerinde ilginç bakanlık paylaşımları konuşuluyor.

Bu senaryolara göre CHP'nin Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nı istediğini öne sürdü.

İyi Parti'nin ise Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nı istediğini iddia ediliyor.

DEVA Partisi'nin ise Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nı istediğini belirtti.

Gelecek Partisi ise Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nı istiyor.

Saadet Partisi de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'yla Tarım Bakanlığı'nı isterken, Demokrat Parti'nin talebi de Kültür ve Turizm Bakanlığı oldu.

Kulislere yansıyan bilgilere göre paylaşılamayan bakanlık ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. Bütün partilerin taleplerinin ilk sırasına bu bakanlığı yazıyorlar.

Yine kulislere yansıyan önemli bir bilgi de Savunma Bakanlığı'nı hiçbir partinin istememesi.

Aynı bakanlıkları isteyen partiler masada kavga çıkartır mı yoksa kardeş payı yapılarak herkes razı olur mu bilmeyiz ama Saadet Partisi'nin talep ettiği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığında ısrarcı olmasını diler ve bekleriz. Çünkü iki bakanlık da stratejik iki bakanlık da hayati derecede önemli. Biri toplumun yapısını diğeri de toplumun karnını doyuracak bu iki önemli bakanlığı Saadet Partisi'nin çok iyi yöneteceğine şahsen biz kefiliz.

CHP ve İyi Parti'nin İstanbul Sözleşmesinin geri getirilmesi konusundaki taleplerden vazgeçirmeleri bile önemli bir hizmet ve adım olur. Saadet'ten bu kararlı tavrı bekliyoruz.

Bakmadan Geçme