AMAÇ NE?

AMAÇ NE?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkemiz gibi dünyanın da başına bela olmuş ve gitmesine kısa bir süre kaldığı ifade edilen korona virüs için bazı çevrelerin vaka ve vefat sayıları konusundaki ısrarını anlamak mümkün değil.

Özellikle Tabipler Odası ve Cumhur ittifakı MHP ile bağı koparıp daha çok İyi Parti’ye yaklaşan Kamu- sen temsilcilerinin ülkemizdeki vaka sayılarının gerçeği yansıtmadığına dair açıklamalarını ve buradan hareketle sağlık sistemini ve uygulamalarını eleştiren beyanları, siyasi muhaliflikten öteye geçmeyen beyanlar olarak görüyoruz.

Öncelikle bir vakayı yaşadığımız doğru. Bu vaka ile birlikte ülkemizin ortaya koyduğu başarı da doğru. Tüm bunlara rağmen hasta sayısının gerçek rakamlarının açıklanması hangi derdimize derman olacak ya da tedavi anlamında nasıl bir sihirli formül getirecek anlayabilmiş değiliz.

Çözüm noktasında söz söylemekten aciz bu kesimlerin söz konusu ülkemizi zor durumda bırakmak olunca sıraya ve yarışa girmeleri iyi niyetlerle izah edilemez.

Vaka sayılarını hangi ülke gerçek olarak açıklıyor ki? Çin de dâhil hangi ülke bu konuda doğrucu Davut olmuş ki? Hastalığın bir an önce giderilmesine, tedavisine ve aşı çalışmasına yoğunlaşmış bir ülkenin önünde takoz olmak ve ayak bağı olmak ancak PKK ile yakın diyalog kuran Tabipler Odasına yakışır. 

Kamu-Sen’in yerel sağlık sendikası başkanının bu açıklamasını ise İYİ Parti’ye selam çakmak olarak yorumluyoruz. Faydası olur mu?  Sanmıyoruz…