MACRON VE FETÖ

MACRON VE FETÖ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "İslamcı ayrılıkçı" fikirlerle mücadeleye ilişkin hazırlanan yasa tasarısının 9 Aralık'ta Bakanlar Kuruluna sunulacağını belirterek, "Fransa'da, cumhuriyetin ortağı olması için İslam'ın yapılandırılması gerekiyor" demiş.

"Ayrılıkçı" fikirleri savunan bir ideolojinin sorunlu olduğunu, bu kişilerin kendi yasalarını Fransa'nın yasalarından üstün gördüğünü savunan Macron, "İslam, dünyanın her yerinde kriz yaşıyor" yorumunu yapmış.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un "aydınlanmış bir İslam’ın oluşturulacağı" sözleri, geçmişte FETÖ Liderinin “ılımlı İslam” sözlerini akıllara getirdi. Dinlerarası diyalogla başlayıp ılımlı İslam ile devam edip kendisini dünya Müslümanlarının halifesi olarak ABD tarafından atanmasını bekleyen ve 15 Temmuz da bunu dünyaya ilan edeceği hesabını yapıp, uçakla Akıncılar üssüne  inmeyi hayal eden FETÖ ile Macron’un planları ne kadar da örtüşmüş değil mi?

Küfür tek millettir ve küfür bazen hoca kılığıyla da bizi aldatabilir.

Macron’un  ‘Fransa İslam’ı' oluşturmaktan bahsetmesi ile FETÖ’nün ılımlı İslamdan söz etmesi arasında sadece takiyye farkı vardır. Macron açıkça söylemiş, FETÖ maske kullanmıştır. Sonuçta her ikisinin de hizmet ettiği mahfil ve karanlık oda aynı yerdir.