Altyapı Start Alıyor

Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları'nın 'siyasi hayatıma mal olsa bile yapacağım' diyerek başlattığı Elazığ'ın içme suyu, yağmurlama ve kanalizasyon şebekelerinin tümüyle yenilenmesi amacıyla gerçekleştirilen altyapı ihalesinin birinci kısmını Elazığlı firma Ziver İnşaat almış ve sözleşme imzalanmıştı. Geçtiğimiz günlerde yapılan ikinci kısım altyapı ihalesini de yine Elazığ'ın başarılı altyapı firmalarından Alken İnşaat almıştı. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile Alken İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Altıngök arasında imzalanan sözleşme ile ikinci altyapı çalışmasının da startı verilmiş oldu.

Altyapı Start Alıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Elazığ’ın altyapısının tümüyle yenilenmesinde ikinci ve önemli bir eşik daha geçildi. Elazığ Belediyesi tarafından temin edilen ve Japon kredisi ile yenilenecek olan Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 1. Bölge yapım işi ihalesinin ardından 2. Bölge ihalesi de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilmişti.

Altyapı Start Alıyor

1.KISMI ZİVER, İKİNCİ KISMI ALKEN İNŞAAT KAZANMIŞTI
Başkan Şahin Şerifoğulları’nın şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışı gereği belediye Web sitesi ile Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonlarından canlı olarak yayınlanan altyapı yenilenmesi ihalelerinin ikisini de ilimizin saygın ve alanlarında güçlü firmaları kazanmıştı.  Şehrin altyapısının tümüyle yenileceği ihalelerin birinci kısmını Ziver İnşaat, ikincisini ise yine ilimiz firmalarından ALKEN İnşaat 298.922.923.00 TL’lik teklifi ile kazanmıştı. 

Altyapı Start Alıyor

HANGİ MAHALLELERİ KAPSIYOR?

Elazığ Belediyesi tarafından şehrin tümünde gerçekleştirilecek altyapı yenileme projesi üç bölge üzerinden yürütülecek. 
1. Bölgede şu mahalleler yer alıyor:

Akpınar, Çarşı, Çatalçeşme, Doğukent, Esentepe, Harput, İzzetpaşa, Karşıyaka, Kırklar, Kültür, Mustafapaşa, Salıbaba, Ulukent, Üniversite, Yıldız Bağları, Zafran ve Yeni Mahalle.

2. Bölge kapsamında bulunan mahalleler:

Aksaray, Ataşehir, Beyyurdu, Gümüşkavak, Hicret, Kızılay, Sanayi, Sarayatik ve Sürsürü Mahalleleri

Altyapı Start Alıyor

HANGİ İŞLER YAPILACAK?
Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 1. ve 2.  Bölge Yapım İşi kapsamında; içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu şebeke hattı, su depoları ve terfi istasyonları yapılacak.

İKİ FİRMA DA ELAZIĞLI 
İlimizin altyapısının yenileneceği iki dev ihalenin ilimizin saygın ve alanlarında tecrübeli firmaların kazanması ilimiz için büyük avantaj oldu. Bilindiği gibi Elazığ Belediyesi tarafından yapılan “Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 1. Bölge yapımı için yapılan ilk ihaleye dört firma katılmış,  altyapı iş bitirme belgeleri olan dört firma teklif vermişti. Yaklaşık maliyeti 341 milyon 948 bin 64,98 TL olan ihale için kıyasıya bir yarış gerçekleşmiş, Ziver İnşaat Taahhüt Madencilik Turizm Pazarlama Sanayi Ticaret A.Ş. 320.320.320,23 TL teklifle ihaleyi kazanmıştı.

Altyapı Start Alıyor

ŞEHRİN KADİM SORUNU ÇÖZÜLÜYOR 
Şehrin altyapısının yenileceği ikinci büyük ihaleyi alan ALKEN, özellikle İstanbul’da önemli altyapı projelerini hayata geçiren sektörde oldukça deneyimli ve kamu kurumları arasında güven sahibi bir firma olarak öne çıkıyor. Yönetim Kurulu Başkanlığını hemşerimiz İnşaat Mühendisi Kenan Altungök’ün yürüttüğü ALKEN Firması, özellikle büyükşehirlerde hayata geçirdiği başarılı projelerle kurumların tercih ettiği şirket olarak da biliniyor.

YER TESLİMİNİN ARDINDAN ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK
Her iki firmanın da resmi itiraz süreçlerini bekledikten sonra Elazığ Belediyesi ile sözleşme imzalamasının ardından firmanın da yer teslimiyle birlikte şantiyelerini kurup altyapı yenileme faaliyetlerine başlaması planlanıyor.

Çalışmaların, yoğunluğu az olan mahallerden başlayarak merkeze doğru yürütülmesi ve günlük hayatı en az etkilemesi amacıyla kısım kısım çalışma yapılması ve bunun da süratle tamamlanması hedefleniyor.