'Allah'ın İzniyle'

6'lı masanın en kuvvetli adayı olarak gösterilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, masada bulunan beş sağ parti liderinin desteğini hem de muhafazakârların oylarını alabilmek için çalışmalarına parti içinde yön veriyor.

'Allah'ın İzniyle'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaptığı konuşmalarda sık sık "CHP ile Allah'ın izniyle iktidar olacağız" gibi ifadeler kullanan Kılıçdaroğlu, muhafazakâr kesim için özel kareler de paylaşmaya başladı.

Buna dair yeni görüntüler üye katılım toplantısından geldi.

CHP Lideri'nin katıldığı törende başörtülü kadınların çoğunlukta olması ve kadınların, kameraların daha rahat görebilmesi için en ön sıralarda oturtulması dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca CHP düzenlediği törende kürsüde başörtülü kadınlara da söz hakkı verdi. Kürsüye çıkan başörtülü kadınlar CHP Lideri'ne övgüler dizdi.

Aslında Kılıçdaroğlu, bunu sadece sağ ve muhafazakar seçmenlerden oy toplamak  için yapmıyor. Asıl hedef bu Pazar günü birinci turu tamamlanacak 6’lı masada isim telaffuz edilmese de Cumhurbaşkanı adayı olacak kişinin özellikleri ve eşkali belirlenecek olması dolayısıyla masaya mesaj vermek.

“Bakın biz her ne kadar sol bir parti isek de geçmişte manevi değerlere savaş açmak gibi öne çıkan bir zafiyetimiz olsa da helalleşme kapsamında hepsinden pişman olduk ve bu değerlere artık sahip çıkıyoruz. Başörtüsü başta olmak üzere inanç özgürlüğü bağlamında elde edilen tüm kazanımların garantisi bizde de var” anlamına gelen bu görüntüler, 6’lı masada kabul görse de halkta nasıl bir karşılık bulur, vatandaş bunu sahici mi yoksa takiyye olarak mı görür Allah’ın izniyle sandıkta test edip göreceğiz.