Ali Özcan, Bu Seviyeyle mi Vekil Olacak?

Hakimiyet Gazetesi olarak farklı bir yerde durduğumuzu, yayıncılık ilkelerimiz ve Elazığ'ın çıkarları gereği,  doğruları alkışlayıp yanlışları eleştirdiğimizi tüm okurlarımız bilir.

Ali Özcan, Bu Seviyeyle mi Vekil Olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu görüşümüzden kaynaklı iktidar ve muhalefete mensup siyasilerimizle birlikte il yöneticilerimizi de yanlışlarından dolayı eleştirmekten sarf-I nazar etmeyip, sözümüzü dudaktan gözümüzü budaktan esirgemeyen bir duruş ve yayın anlayışımız var.

Bu özelliğimizle birlikte, tüm bu eleştirilerimizi yaparken hakaret etmeden, tahkir edip kişilik haklarına halel getirmeyen bir üslubumuzun olduğunu, seviyeyi her zaman koruduğumuzu da bizi takip edenler yakından bilirler.

Yine tüm okurlarımız da bilir ki ilimizin sorunlarına olduğu gibi ilimiz siyasetindeki gelişmelere de duyarlılık gösterir, olan bitenleri okurlarımıza duyurur, şehrin siyasi kılcal damarlarına hakim olmaktan kaynaklı kulis bilgilerini de paylaşırız.

Geçtiğimiz haftada CHP eski milletvekili Ali Özcan ile ilgili bir yorum yapmış, kendisinin aylar önce yaptığı açıklamaları gündeme getirmiştik.

Geçtiğimiz gün de Özcan’ın şimdiye kadar adaylığını açıklamaması gerçeği üzerinden eski ve duayen bir CHP’li olarak millet ittifakının başarısı için çalışmayı düşünerek aday olmayabileceği yorumunu yazmıştık. İki ay önce çok farklı açıklamalar yaptıktan sonra sessizliğe gömülmek ve bu süre içerisinde şehirde görüntü vermemekten kaynaklı bu yorumumuz, okuduğunu anlamaktan aciz bazı kıt akıllıların tepkisine sebep olmuş.

Hiçbir hakaret, hiçbir yanlış bilgi ve hiçbir art niyet taşımadan sadece gazetecilik öngörülerimizle yazdığımız bu yorum sonrası kendisini Ali Özcan’ın danışmanı olarak tanıtan  bir şahıstan telefon aldık.

Kendisiyle defalarca telefonda konuştuğumuz Ali Özcan’ın nezaketi ve kibarlılığına karşın, danışman olduğunu iddia eden şahıs,  hem hakaret hem de küfürler savuruyordu. Yaşına başına bakmadan böylesine edepsizleşen birine,  kendimizi ifadeyi abesle iştigal gördük ve elbette bizler de anladığı dilden konuşarak kendisini sepetledik.

Bu görüşmeden birkaç saat sonra Ali Özcan’ın bilgisi ve onayı, yine aynı danışmanın isteğiyle olacak ki aynı üslupla basına bir açıklama gönderildi.

Açıklamada özetle Ali Özcan’ın ilk günkü  yerde durduğu, CHP’de ön seçim yapılmayacağı için önümüzdeki günlerde Elazığ’a gelip bağımsız adaylık müracaatı yapacağı ifade edilmekle birlikte gazetemizi üç kuruşa satılan, birilerinden emir ve talimat alarak yazı yazan ve algı operasyonu yapan bir yayın kuruluşu olduğu gibi zırva ve saçmalıklarda bulunulmuş.

Ali Özcan ve danışmanı olduğunu iddia ve ifade eden şahısla ilgili söyleyeceklerimizden önce her ne kadar kamuoyunda çok kabul ve karşılık görmese de açıklamada yer alan gazetemizle ilgili itham ve iftiralara cevap vermek boynumuzun borcu oldu. 

Öncelikle Hakimiyet, birilerinden talimat alacak, birilerinin isteği ile ve özellikle de menfaat ve çıkar karşılığı yazı yayınlayabilecek bir gazete değildir ve olmadı. Benzer teklifleri elinin tersiyle iten ve bu konuda asla taviz vermeyen bir yayın ilkemiz olduğunu bilen bilir. Bu kesin ve keskin beyanımıza rağmen varsa bu konuda bilgi ve belgeleriniz başka kuruma değil bizlere verin yayınlamazsak bu mesleği bırakırız. Sanırız siz Hakimiyeti başkalarıyla karıştırdınız. 

Kendisine olduğundan daha fazla bir anlam yükleyen, çevresinde kümelenmiş beş-on  70’liğin gazına gelip  milletvekili hayalleri gören birileri,şimdiye kadar yine kendi ifadeleriyle 3-5 kuruşa haber yaptırmış ve bunun üzerinden siyasi gelecek inşa etmek istemiş olacaklar ki kendi çirkefliklerini başkalarının üzerine atmaya çalışmışlar.  Bu ifadeyle kendi siyasi sığlıklarını ve bunun hangi yöntemlerle yaptıklarını açık ve itiraf etmenin bedbahtlığına düşmüşler.

Bizler, Ali Özcan’ın bağımsız aday olması ya da olmamasıyla zerre ilgilenmiyoruz. Kimin aday olup olmayacağı, bunun kimi olumlu ya da olumsuz etkileyeceği umrumuzda bile değil. CHP içi dengeleri ve stratejik adım ve ataklarla asla ilgilenmez, kim kime düşman, kim kimin lehinde ve aleyhinde gibi tartışmaları da kamplaşmaları  da hizipleşmeleri de bilmeyiz, ilgilenmeyiz. CHP için kavgalar  bizim için çok da fifi..
Şehrin siyasi iklimini ve havasını çok iyi koklayan bir gazetecilik hassasiyetiyle Ali Özcan’ın aylar önce ortaya koyduğu iddiasını aylar sonra gündeme getirmiş ve gayet seviyeli, saygılı ve naif bir üslupla yorumlamışız. 

Bizlerin gazetecilik duyarlığı ile yaptığımız bu yorumdan sonra edepsizleşen, seviyesizleşen ve höyküren bir kart danışmanın terbiyesizliğinden sonra bizim artık Ali Özcan gibi meselemiz var.

Bu aşamadan sonra Ali Özcan’ın bağımsız milletvekili adayı olmasını kendisinden daha çok biz istiyoruz. Bu mesele kendisi için ne kadar onur meselesi olmuşsa bizler için de onur meselesi olmuştur artık.

 Seçime girsin ve Ali Özcan, kendi efsanesini bir kez daha göstersin istiyoruz. Ali Özcan olarak eskiden olduğu gibi 40 bin oy alsın da siyasi dengeleri alt-üst etsin istiyoruz. Ve Akşener’in deyimi ile tarih yazsın istiyoruz. Bunun tersini yani tarih olacağını düşünüyorsa bir an önce Elazığ’a gelsin ve başlasın seçim çalışmalarına. Ensesinde olacağız, her adımını haber yapacağız, kendisine 70 yaş üstü insanların ilgisini de gençlerin tepkisini de anında haberleştirip üç-beş kuruşa değil ücretsiz medya desteği vereceğiz.

Yukarıda da dediğimiz gibi bizlere asılsız iftira ve ithamlarda bulunan bir ekibin bu şehrin sokaklarında halkla nasıl iletişim kurup, nasıl gönül alıp oy isteyeceğini izleyeceğiz ve sürekli takipçisi olacağız.Hakimiyet’e rağmen bu şehirde siyaset nasıl yapılıyormuş ve nasıl seçim kazanılıyormuş o danışman ekibi görsün istiyoruz. Haydi kolay gelsin!...