Alan: 'Yüce Allah ilimizi ve ülkemizi büyük afetlerden korusun'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Elazığ Depreminin yıldönümü vesilesi ile bir mesaj yayımlayarak olası depremlerde alınacak hasarın en aza indirgenmesi adına teyakkuzda olunması gerektiğini ifade etti.

Alan: 'Yüce Allah ilimizi ve ülkemizi büyük afetlerden korusun'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DEPREMDE HAYATLARINI KAYBEDEN VATANDAŞLARIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Elazığ’ın çok aktif bir fay hattında yer aldığını belirterek, “3 yıl önce bugün yaşadığımız büyük felaketin tekrarının yaşanmamasını temenni ediyorum. İlimizin başından geçen 6,8 şiddetinde ve yaklaşık 22 saniye süren ‘yıkıcı’ olarak nitelendirilen bir deprem geçirdik. Bu afet, 41 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve 1607 vatandaşımızın ise yaralanmasına sebep olmuştu. Hayatlarını kaybeden hemşehrilerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”

DEPREMLERE KARŞI SÜREKLİ TEYAKKUZDA OLMALIYIZ

Başkan Alan, “24 Ocak 2020’de yaşadığımız deprem Elazığ’ımız için ilk değildi, son da olmayacak. Buna göre sürekli teyakkuzda olmamız faydamızadır. Bina stokumuzun sağlamlığı, vatandaşlarımızın bilinci bu noktada son derece büyük önem arz etmektedir. Yaşanan felaketin ardından Devletimiz ve Milletimiz deprem sonrasında kenetlenerek büyük bir toplumsal dayanışma örneği göstererek, yaraların hızla iyileşmesi için var gücüyle mücadele etti. Sadece çevre iller değil, Türkiye’nin öbür ucundan Elazığ’a saatler içerisinde kavuşan ve arama kurtarma çalışmalarına dahil olan insanımızdan, Depremden hemen sonra gelişmeleri yerinde takip etmek üzere ilimize gelen devlet büyüklerimize kadar herkese tek tek teşekkür etmek istiyorum.” dedi.