Akşener'in CHP Vefası!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk ekranlarında gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, Mansur Yavaş ya da Ekrem İmamoğlu'nun olası Cumhurbaşkanı adaylığı ilgili ise ilk kez net cümleler kullandı.

Akşener'in CHP Vefası!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İki isme de itirazları olmadığını belirten Akşener, "İster Mansur Bey ister Ekrem Bey aday gösterilecekse biz varız, itirazımız yok. Dolayısıyla buradaki amaç şu, kazanmak. Aday olurlar olmazlar, bu insanların aday olmasını istemek başka bir şey, aday olmalarına dair bu insanların bir tutumunun olması başka bir şey. Bu iki arkadaşımızdan bahsediyorum. Biz de masaya bir aday getirebiliriz. CHP'li de olabilir. Söylemek istediğim şey şu, kazanmak önemli. Çok endişem var, Türkiye'de insanlar nefes alamıyor" dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Akşener,  Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığı hakkında şu ifadeleri kullanmış. "Bu masanın oluşmasındaki teklif sahibi Kılıçdaroğlu'dur. 6'lı masayı toplayan o. Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı tarifi vardı. Ben ona katıldığımı ifade ettim. Benim söylediğim bir şey daha var, kazanacak bir aday olmalı. Kılıçdaroğlu'nun aday olma hakkı mevcut. Diğer liderlerin de mevcut. O masada bir tek kişi var o da benim, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda 'ben aday değilim' dedim. Aday değilim dediğim için pişman değilim."

Bu cümlelerden de çok net anlaşılıyor ki Akşener, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanacağına ihtimal vermiyor ve riskli görüyor.

Akşener’in bir vatandaşın sorusu üzerine “Bizim de  gönlümüzden Yavaş geçiyor” dediğini de hatırlarsak, tablo çok net.

Akşener’in seçimlere girme hakkını elde etmesi için 20 CHP’li milletvekilini İyi Parti’ye göndermesi konusunu unutup Kılıçdaroğlu’na sırtını dönen Akşener’e bu soru da sorulup “vefasızlık  etmiyor musunuz?” denmesi üzerine, “Biz o vefayı İstanbul, Ankara, Mersin, Antalya ve çok sayıda belediyenin CHP’ye kazandırmakla ödedik. Hatta CHP bize borçlu” diyerek cevaplaması Akşener’in siyasi duruşunu da ortaya koyuyor.

DYP’de siyasete başlayan, bu partiden milletvekili ve İçişleri bakanı olan, sonra MHP’ye geçip bu partiden de milletvekili olan, ardından İyi Partiyi kuran ve HDP’nin gölgesinde siyaset yapan 6’lı masanın aktif üyesi olan Akşener’in bu tavırları  nerde son bulur ya da nereye çarpar  bilinmez ama partinin tabanındaki rahatsızlık kitlesel istifaları getirecek gibi.