Şehrin Şans ve Fırsatı

Cumartesi günü Koç İlköğretim Okulu, dört yıl boyunca şehrin ekonomisine, sanayisine daha doğrusu geleceğine yön verecek bir seçime şahitlik edecek.

Şehrin Şans ve Fırsatı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın en etnik kurumu olan, ekonomiye yön veren isimleri bünyesinde bulundurdukları ve her birinin asıl derdi ve amacı üretmek ve şehre katma değer sunmak olduğu için sorunları ve problemleri yüksek sesle dile getirmek gibi özelliği olan ETSO, hem başkanını seçecek hem de rotasını belirleyecek.

Zaman gösterdi ki kişilerin sıradanlığı gibi kurumların da rutinde kalması ve verilene razı olması iyi sonuçlar getirmiyor. 

Kendi adınıza değil de kurumunun ve şehrinizin adına bir talepte bulunuyorsanız, doğru yerde ve haklı kulvarda olmanın verdiği güç ve cesaretle daha bir etkin olabiliyorsunuz.

Bugün, Elazığ yıllardan beri teşvikte 6. Bölge kapsamında yer alıyorsa ve o günden bugüne başta tekstil olmak üzere on binlerce Elazığlıya bir istihdam oluşturulmuşsa bu, hafızalarımıza sabırsız Elazığlı olarak kazınan İdris Alan ile Binali Yıldırım’ın salonda herkesin duyduğu ve basına da yansıyan tatlı diyaloğun eseridir.

Hedeflerin peşinde koşmak önemli, gerekli  fakat bazen yeterli olmayabiliyor. Yeri, ortamı ve üslubu doğurtmak ve güzel bir çıkış yapmak çoğu zaman daha etkili olabiliyor ve sonuç getirebiliyor.

Elazığ’a 6. Bölge gibi önemli bir yatırım ve ekonomik kazanımın gelmesini sağlayan İdris Alan, geçmişte ETSO başkanlığındaki yaşadıkları ve tecrübeleri ile yeniden aday olduğu ETSO’da güçlü bir ekiple üyelerin karşısına çıktı.

Her biri Elazığ’a önemli katkılar sunan sektörlerin en iyi temsilcilerinden oluşan bir ekip, kamuoyundan da büyük takdir gördü. 

İdris Alan’ı farklı kılan önemli bir özellik ise ARGE Merkezi’nin hazırladığı ve her biri şehrin önemli sorunlarına çözüm sağlayacak ayakları yere basan güzel projeler. 

İdris Alan’ı bu şehir; sözünde duran,  söylediklerini yapan, yapamayacağı şeyleri söylemeyen,  bunun için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, süreç odaklı değil sonuç odaklı çalışan, yönetim ve siyasi aktörlerle iyi ilişkiler içinde olan, doğru bildiğini ve haklı olduğu konuyu her ortamda savunma yürekliliği ve cesaretini gösteren bir isim olarak tanıyor ve biliyor.

Tüm bu özellikler, şehrin en çok eksikliğini hissettiği ve hasretini çektiği meziyetler.

Şehrinizi, ekonominizi ve turizmin bir adım önde olmasını istiyorsanız şehri temsil noktasındaki isimlerin de bulunduğu makamlarda bir adım önde olması ve şehir daha öne çıkartacak cesur adımları atmanız lazım.

Elazığ olarak birçok alanda değil öne çıkmak, depremin de etkisiyle çevre illere göre epey geride kaldık.  Bu açığı kapatmanın fırsatını kaçırmamak gerekir. Zira bu şans ve fırsat, şehrin de şansıdır…