Akşener de İkna Oldu

6'lı masada Kılıçdaroğlu'nun adaylığına 'kazanacak bir isimle seçime girmeliyiz' cümlesiyle karşı çıkan İyi Parti Lideri Meral Akşener,  Kemal Kılıçdaroğlu, 2 saat süren toplantının ardından yelkenleri suya indirdi ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusuna yeşil ışık yaktı.

Akşener de İkna Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP PM’yi olağanüstü toplayarak aday belirleme sürecinde tüm yetkiyi alan  Kemal Kılıçdaroğlu, bir gün sonra İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Kılıçdaroğlu arasında sürpriz bir görüşme kararı alındı.

İki lider, kahvaltıda bir araya geldi. 2 saatlik toplantıda konu enine boyuna masaya yatırılırken Akşener'in, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda olumsuz tek bir kelime dahi kullanmadığı bilgisi kulislere düştü. Bu gelişme ile Kılıçdaroğlu derin bir nefes aldı. Perşembe günü yapılacak 6’lı masa toplantısında da aday değil ama adayın açıklanacağı tarih ve yer ilan edilecek, o gün geldiğinde de Kılıçdaroğlu’nun adaylığı resmen de kesinleşmiş olacak.

Kılıçdaroğlu’nu Perşembe’den sonra   tempolu bir süreç bekliyor. Masanın diğer tüm partilerinin kampanyaya nasıl destek verecekleri, HDP’yi nereye konumlandıracakları, bundan da öte bakanlık paylaşımlarında yeni kavgalar yaşayıp yaşanmayacağını göreceğiz.

Akşener’in bu saatten sonra Mansur Yavaş ve İmamoğlu kozları da elinden alındığına göre tek şansı ve tek yönü Kılıçdaroğlu’nu destekleyip hayalindeki başbakanlığa kavuşmak olacak. Olabilir mi? Bunu 70 günlük seçim kampanyası ve hükümetin performansı gösterecek.