Gül: 'Konut Sayısı Az' 

Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gül, Elazığ'da yapılacak olan 3 bin 750 konutun az olduğunu, ilimizde en az 10 bine yakın binanın hasarlı tespit edildiğini, birçok mahalle de rezerv alanların olduğunu ve bu alanlara fazla konutların da yapılması gerektiğini ifade etti. 

Gül: 'Konut Sayısı Az' 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla deprem afeti nedeniyle Elazığ'da yapılacak olan 3 bin 750 konutun alanı belli olmuştu. 

3 BİN 750 KONUT ELAZIĞ’A YETERLİ DEĞİL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde deprem afeti nedeniyle Mart ayında Elazığ merkezde 3 bin 750, köylerde ise 386 konutun inşasına başlanacağını duyurmuştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Maraş merkezli depremlerin ardından 11 ile yapılacak afet konutlarının ayrıntılarını açıkladı.  

Bu kapsamda Elazığ’da yapılacak olan 3 bin 750 konutun alanı da belli oldu. Deprem afeti nedeniyle Elazığ’da 3 bin 750 konut Yemişlik Mahallesi’nde inşa edilecek.

Gül: 'Konut Sayısı Az' 

3 BİN 750 KONUT YETMEZ 

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gül,“3750 konutun Yemişlik bölgesinde yapılması planlanıyor. Daha doğrusu Ankara’dan böyle bir karar çıkmış. Şuan da Elazığ’da hasarlı bina sayısı 10 bine  yakın olacak gibi duruyor. Bu konutlar yetmeyecek. Biz şunu talep ediyoruz; Gümüşkavak Mahallesine yine bir rezerv alanımız var. Gümüşkavak mahallesinin eski yerleşkesinin yüzde 80’ni ağır hasarlı.” dedi.

KONUTLARIN FARKLI YERLERDE YAPILMASI LAZIM 

Muhtar Gül, “Gerek nüfus yoğunluğu gerekse konut bakımından o mahalleyi kaybetmek istemiyoruz. Bu mahalleyi kaybetmemek adına kendi rezerv alanımızda yine yerimiz mevcut. Orada da yine 250-300 konut talep ediyoruz.  Aksaray ve Hicretin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yine Aksaray’da 165 dönüm rezerv alan var. Zemin olarak ise bir sıkıntı yok. En azından orada yapılsa, hepsini yemişliğe değil de bu alanlara dağılsa daha iyi olur.” dedi.

Gül: 'Konut Sayısı Az' 

İNSANLAR MAHALLESİNDEN UZAKLAŞMASIN 

Rezerv alanları olan mahallelerde konutların yapılmasının çok önemli olduğunu ifade eden 

Muhtar Gül, “Rezerv alanları olan mahallelere konut yapılsa daha iyi olur. En azından insanlar mahallelerinden uzak olmazlar. Elazığ’ın  nüfusu  belli bir bölgeye kanalize edilmemiş olur. Bu söylediğim bölgelerde de yapılması elzemdir. Çok önem arz ediyor.” diye ifade etti. 

Gül: 'Konut Sayısı Az' 

SİYASİLERİMİZLE KOORDİNASYON HALİNDE OLMALIYIZ 

Muhtar Gül,“2020 yılında meydana gelen depremde muhtarlar olarak bakanlarımız buradaydı ve sıkıntıları rahatlıkla anlatıyorduk. Bakanlarımız bir ay boyunca Elazığ’daydı. Ama şuanda 11 tane şehrimizde deprem oldu. Bakanlara ulaşma şansımız da çok zor. Bizim burada yerel siyasilerimiz ile birlikte koordinasyon halinde olmamız lazım. TOKİ’nin de yerel siyasilerimiz ve bizlerin sesine kulak vermesi lazım.” dedi.

OLDU-BİTTİYE GETİRİLMESİN  

Elazığ’da yapılan konutların oldu ve bittiye getirilmemesi gerektiğini ifade eden Muhtar Gül, “Ben yaptım oldu denmemeli ve oldu bittiye getirilmemesi gerekiyor. Bu 3.750 konut öyle oldu. Hiç kimsenin haberi yoktu. Ankara’da kendileri bir plan ve yer belirlediler. Yerel siyasilerin de biz muhtarların da haberi yoktu. Bu durum da gerek siyasiler gerekse bizler için iyi bir durum değil. Merkezi hükümetin yereldekiler ile iş birliği yaparak, yereldekiler de bizler ile iş birliği yaparak bunu Elazığ’da nasıl güzel bir çalışma yapabiliriz diye bir karar  vermeliyiz.” dedi.