Akşener, Davutoğlu'nu Bitirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü ile ilgili kanun teklifi, kamuoyunun gündemine oturdu. Kendi partisi ve CHP'ye yakın bazı köşe yazarları tarafından da eleştirilen Kılıçdaroğlu'na 6'lı masadan nasıl bir tepki geleceği merak ediliyordu.

Akşener, Davutoğlu'nu Bitirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu fikri kendisine verdiği iddia edilen Davutoğlu başta olmak tüm liderlerden Kılıçdaroğlu’na teşekkür mesajları yayınlanırken tek tepki veren İyi Parti Lideri Akşener oldu.

Konuyla ilgili konuşan Akşener, başörtü sorununun daha önce çözüldüğünü belirtip, memleketin başka dertleri olduğunu belirterek "Kapanmış yaraların üzerinde konuşmayı doğru bulmuyorum. Türkiye’nin çok acil çözüm bekleyen sorunları var.” ifadelerini kullandı.

Akşener’in bu haklı ve doğru çıkışı, 6’lı masada şok etkisi yaratmakla kalmadı, Akşener’in sadece bu konuda değil birçok konuda masadan farklı düşündüğü tezini ortaya çıkardı.

Akşener’in bu çıkışının aslında bu aklı Kılıçdaroğlu’na veren Davutoğlu’na da bir cevap  niteliğinde olduğu da ifade ediliyor.

Masada bulunan tek başbakan olması özelliğini her fırsatta öne çıkaran ve her konuda bu özelliğini üstenci bir bakışla gündeme getiren Davutoğlu’na bir devlet adamlığı dersi veren Akşener zımnen şunu söyledi: “Sen her fırsatta ben başbakanlık yaptım diye hava atıyorsun ancak sorun olmayan bir konuda kanun teklifi yapılması fikrini Kılıçdaroğlu’na verecek kadar da devlet idaresinden habersizsin”

Akşener haklı mı? Sonuna kadar haklı. Bu olayla birlikte Davutoğlu’nun 6’lı masadaki başbakanlık havası  söndü. O artık devletten, uygulamadan ve halktan habersiz, yüzde 0.3 oyu olan bir  siyasetçi…