AKILLI TAHTA in TABLET out !

Eğitim-Bir-Sen Elazığ 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim BAHŞİ 2016-2017 eğitim- öğretim yılının  birinci dönemini değerlendirdikleri istişare toplantısında  Eğitim-Bir –S

AKILLI TAHTA in TABLET out !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim-Bir-Sen Elazığ 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim BAHŞİ 2016-2017 eğitim- öğretim yılının  birinci dönemini değerlendirdikleri istişare toplantısında  Eğitim-Bir –Sen ilçe temsilcileriyle bir araya geldi. İlçe başkanlarıyla bir araya gelerek 1. dönemin değerlendirmesini yaptıklarını belirten BAHŞİ “İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi, okul öncesi gibi branş öğretmenlerinin yetersizliği öğretmenlerin rotasyon performans değerlendirmesi , atama ve yer değişikliği konularında gerekli çalışmaların yapılması, bundan sonraki hedeflerimiz doğrultusunda yapacağımız çalışmalar, teşkilat eğitimimiz, referandum ve yeni müfredat gibi birçok konu hakkında  istişare etmek amacıyla  toplandık” dedi.

Yeni müfredatla ilgili yaklaşık 172 sınıf düzeyi ve 53 dersin yeni öğretim programları ve ders kitapları ile ilgili yaptıkları çalışmalar sonucu  bakanlığa sundukları  raporun maalesef karşılık bulmadığını dile getiren BAHŞİ “ İlgili arkadaşlarımızdan alanında bu konuyla ilgili hassasiyetlerimizi bakanlığın www.meb.gov.tr adresine girerek müfredatın değişikliği ile ilgili katkılarını sunmalarını talep ettik.  Birinci dönemde ilçelerdeki arkadaşlarımızın sorunlarını not  alarak bunları hem genel merkezimize bildireceğiz.  İl düzeyinde çözülebilecek konuları da buradaki yetkililerle görüşerek çözüm noktasında arkadaşlarımıza  yardımcı olmak için gerekli çalışmaları başlatacağız” diye konuştu.

İlçe temsilcileriyle yaptıkları istişare toplantısının sonucunu değerlendiren BAHŞİ “Akıllı tahta uygulamasının çok yararlı olduğunu fakat; tabletlerin eğitim adına hiçbir katkısı olmadığını aksine zararı olduğunu tespitine vardık. İl merkezine göre daha zor şartlar altında Arıcak, Alacakaya gibi ilçe ve beldelerinde görev yapanların hizmet puanın düşük olduğunu  il merkezinde görev yapanlar ile aralarındaki bu farkın giderilmesi yönünde taleplerini değerlendirdik. Memur ve hizmetli arkadaşlarımızın hafta sonu kurslarında gün boyu okulda olmalarına rağmen  ücretlerinin çok düşük olduğu sorunlarını ele aldık” diye kaydetti.

BAHŞİ ayrıca İHH ile ortak olarak düzenledikleri Suriye’ye un ve battaniye kampanyasına ilçelerinde iştirak edeceğini söyledi.