Ak Parti-YRP Tamam Gibi

Dün Hakimiyet'e Göre'de 'AK PARTİ'NİN BÜYÜKŞEHİR DUYARSIZLIĞI' başlığıyla bir yazı yazmış,  İstanbul ve Ankara'da DEM ve İyi Parti'nin kendi adaylarıyla seçimlere girmesi halinde bile Ak Parti'nin seçim kazanmakta zorlanacağını ve mutlaka Yeniden Refahla iş birliği yapmak zorunda olduğunu dile getirmiştik.

Ak Parti-YRP Tamam Gibi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara’da Turgut Altıok ile bir gencin diyaloğu ve İstanbul için yapılan anket sonucundan hareketle  kaleme aldığımız  bu yazı sonrası Ak Parti heyeti lütfetti ve YRP ile görüşme yapacaklarını açıkladı.

Cuma günü saat 14. 30’da YRP lideri Fatih Erbakan'ın açıklama yapması beklenirken sürpriz bir gelişme yaşandı. AK Parti ve Yeniden Refah heyetleri Perşembe akşam saat 18.30'da 4. kez buluşma kararı alındı.

Görüşme talebinin AK Parti'den geldiği ve YRP lideri Fatih Erbakan'ın Cuma günü  açıklaması beklenen yerel seçim kararını ise pazartesi günü açıklayacağı ifade ediliyor.

Ak Parti’de demek ki birileri realiteyi gördü ve YRP ile yeniden masaya oturulması gerektiğini anladı. Umarız Ak Parti görüşmelerde işi yokuşa sürmez YRP’nin büyükşehirlerde talep ettiği ilçeler ile kadroları verir. Zira Belediye başkanlıklarının verecekleri parti ve isimler CHP’li değil. Aynı tabandan, aynı dünya görüşünden ve hatta belki de kendi adaylarından daha liyakatli ve ehliyetli isimlerdir.

Dolayısıyla Ak Parti’nin de YRP’nin de ittifak pazarlığına olmazsa olmazlar üzerinden değil makuliyet ve  zemini üzerinden yaklaşmalarında fayda var.